ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Europol: Έκλεισε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο

Το φόρουμ, που είχε πάνω από μισό εκατομμύριο χρήστες, «ειδικευόταν» στην πώληση δεδομένων που είχαν κλαπεί από αμερικανικές εταιρείες
Η Europol ανακοίνωσε το κλείσιμο μίας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο, η οποία πωλούσε πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που είχαν διαρρεύσει από αμερικανικές εταιρείες.

hacker

H RaidForums, που ξεκίνησε το 2015, περιελάμβανε, σύμφωνα με τη Europol, τουλάχιστον μισό εκατομμύριο χρήστες και ήταν ένα από τα πιο σημαντικά φόρουμ χάκερ στον κόσμο. Η υποδομή της πλατφόρμας κατασχέθηκε ενώ ο διαχειριστής της καθώς και δύο συνεργοί συνελήφθησαν, διευκρίνισε η Europol.

Οι βάσεις δεδομένων περιείχαν πληροφορίες για εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες δρομολόγησης, καθώς και τα ονόματα χρηστών και σχετικούς κωδικούς εισόδου απαραίτητους για την πρόσβαση σε λογαριασμούς στο Διαδίκτυο.

Η επιχείρηση με την επωνυμία Tourniquet συντονίστηκε από τη Europol, η οποία υποστήριξε τις έρευνες που διεξάγονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία, στη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία.

Ήταν η κατάληξη σχολαστικού σχεδιασμού διάρκειας ενός έτους ανάμεσα στις αρχές που ενεπλάκησαν στην προετοιμασία της, σύμφωνα με τη Europol.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε