ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Ενημερώστε ΤΩΡΑ τον Google Chrome και Microsoft Edge λόγο ευπάθειας στην ασφάλεια

Παρόλο που οι σημαντικές ενημερώσεις για το Google Chrome και το Microsoft Edge φτάνουν κάθε τέσσερις εβδομάδες, μικρές αναθεωρήσεις για τη διόρθωση σφαλμάτων, ζητημάτων απόδοσης και ευπάθειας ασφαλείας κυκλοφορούν και εκτός αυτού του παραθύρου. Αυτή τη φορά, τόσο ο Edge όσο και ο Chrome έχουν λάβει μια ενημέρωση κώδικα έκτακτης ανάγκης για να καλύψουν μια τρύπα ασφαλείας που υπάρχει στο Chromium.

Το εν λόγω ζήτημα έχει επισημανθεί ως CVE-2022-1096, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι πολύ λίγα σχετικά με αυτό έχουν αποκαλυφθεί δημόσια μέχρι τώρα. Το Κέντρο απόκρισης ασφαλείας της Microsoft (MSRC) το περιέγραψε απλώς ως “Σύγχυση τύπων στο V8”.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το V8 είναι η μηχανή JavaScript που χρησιμοποιείται στο Chromium. Η εταιρεία τόνισε περαιτέρω ότι το exploit χρησιμοποιείται στη φύση και η Google το γνωρίζει. Ως εκ τούτου, η ενημέρωση κώδικα έχει αναπτυχθεί στο Chromium 99.0.4844.84 που έχει ενσωματωθεί στο Edge 99.0.1150.55. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία του Edge και να μεταβείτε στη Βοήθεια και σχόλια > Σχετικά με τον Microsoft Edge για να ενεργοποιήσετε την ενημέρωση με μη αυτόματο τρόπο.

Η Google δεν περιγράφει το κενό ασφαλείας με πολλές λεπτομέρειες, αλλά υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες διαθέσιμες. Το θέμα έχει επισημανθεί με ένα επίπεδο σοβαρότητας “Υψηλό” και μάλιστα αναφέρθηκε στις 23 Μαρτίου από ένα άτομο που δεν κατονομάζεται. Δεδομένου ότι είναι στη φύση και είναι προφανώς μια αρκετά σοβαρή ευπάθεια, είναι λογικό ότι η εταιρεία έχει επιδιορθώσει το Chromium αρκετά γρήγορα και αμέσως απώθησε την επιδιόρθωση και για το Chrome.

Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη για το Chrome μέσω της έκδοσης 99.0.4844.84 σε Windows, Mac και Linux. Μπορείτε να μεταβείτε στο κουμπί με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία του Chrome και να μεταβείτε στη Βοήθεια > Σχετικά με το Google Chrome για να ενεργοποιήσετε την ενημέρωση.

Δεδομένης της σιωπής που περιβάλλει την ευπάθεια, είναι πιθανό το ζήτημα να είναι εύκολα εκμεταλλεύσιμο σε παλαιότερες εκδόσεις του Chromium, επομένως η Google θέλει η ενημερωμένη έκδοση κώδικα να είναι γενικά διαθέσιμη σε όλους προτού δημοσιεύσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ζήτημα σε εύθετο χρόνο.

 


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε