ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Ένα site που δείχνει την άνοδο του ransomware


Ransomwhere: Ένα site που δείχνει την άνοδο του ransomware

H άνοδος του ransomware σε παγκόσμιο επίπεδο είναι δεδομένη και το Ransomwhere είναι ένα site που το πιστοποιεί αυτό. Δημιουργημένο από τον Jack Cable, έναν ειδικό κυβερνοασφαλείας, πιστοποιεί το ποσό χρημάτων που ζητείται ως λύτρα σε όλες τις επιθέσεις ransomware.

O βασικός λόγος πίσω από τη δημιουργία του Ransomwhere είναι ότι δεν υπάρχει ένα σημείο στο Internet που να ενημερώνει επαρκώς για το βαθμό στον οποίο το ransomware βρίσκεται σε παγκόσμια άνοδο. Το Ransomwhere παρακολουθεί τα λύτρα που πληρώνονται με κρυπτονομίσματα προς τους κυβερνοεγκληματίες, δίνοντας έμφαση στις πληρωμές μέσω Bitcoin.

To Ransomwhere μαζεύει όλα αυτά τα δεδομένα και τα κάνει διαθέσιμα σε όποιον θέλει να τα κατεβάσει και να τα μελετήσει με την ησυχία του. Είναι σημαντικό να παρακολουθεί κανείς τα ποσά που διακινούνται, έτσι ώστε να αποκτήσει μία καλή γνώση για το ποια είναι η βασική αιτία πίσω από την άνοδο του ransomware.

Οι πρόσφατες επιθέσεις, πάντως, πέρα από ανησυχητικές, φάνηκε πώς ήταν και ιδιαιτέρως επικερδείς για τους κυβερνοεγκληματίες.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Το διαβάσαμε

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.