ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Elon Musk – Twitter: Τι συμβαίνει στο μυαλό του μεγιστάνα;

O Elon Musk, λοιπόν, άλλαξε γνώμη και τελικά θέλει να αγοράσει το Twitter. Οι ρυθμιστικές καταθέσεις αποκάλυψαν ότι προτείνει να αγοράσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην προσυμφωνημένη τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, που ανέρχεται σε περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Σύμφωνα με το CNBC, που επικαλείται πηγές γνώστες του θέματος, η συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί αυτή την Παρασκευή, αφού η κατάθεση της SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) αποκάλυψε ότι η συναλλαγή θα γίνει στην τιμή που συμφωνήθηκε στις 25 Απριλίου, η οποία εγκρίθηκε από τους μετόχους τον Σεπτέμβριο.

O Μusk αποκάλυψε και τον λόγο που αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην αγορά. Όπως έγραψε, «αγοράζει το Twitter ως κάτι που θα επιταχύνει την δημιουργία του X, της εφαρμογής για τα πάντα».

Τι είναι, όμως, η εφαρμογή Χ; Ο μεγιστάνας και CEO της Tesla και της SpaceX είχε δηλώσει στο παρελθόν πως φιλοδοξεί να κάνει το Twitter πιο χρήσιμο, πιο λειτουργικό. Πηγή έμπνευσης αποτελεί το κινεζικό WeChat της Tencen, που δεν είναι απλώς ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μια εφαρμογή για κλείσιμο κρατήσεων, ραντεβού, αποστολή παραγγελιών και άλλα. Επιτρέπει πληρωμές, συναλλαγές, αποστολή χρημάτων από τον ένα χρήστη στον άλλο αλλά περιλαμβάνει και ειδήσεις και ψυχαγωγία. Από όλα δηλαδή. Και κάτι τέτοιο οραματίζεται να κάνει και ο Elon Musk.

Θυμίζουμε πως, λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία, ο Musk προσπάθησε να αποσυρθεί, ισχυριζόμενος ότι το Twitter έχει πολύ περισσότερα bots και ψεύτικους λογαριασμούς και άρα οι αριθμοί που του παραδόθηκαν ήταν παραπλανητικοί. Η εταιρεία απάντησε ότι τα σχόλιά του βασίστηκαν σε μια παρανόηση του τρόπου με τον οποίο υπολογίζονται τα bots. Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί να πάει σε δίκη στις 17 Οκτωβρίου, εκτός εάν επιλυθεί πριν από τότε.Το διαβάσαμε