ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Elon Musk: Απειλεί να αποχωρήσει από το deal των 44 δισ. δολαρίων για το Twitter

Επιστολή με την οποία απειλεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία των 44 δισ. ευρώ με το Twitter έστειλε η νομική ομάδα του Elon Musk. Ο λόγος είναι η αποτυχία της πλατφόρμας να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα bots, κάτι που είχε μεγάλη σημασία για τον μεγιστάνα.

Από την πλευρά του Twitter είχαν ισχυριστεί πως λιγότερο από το 5% των ημερήσιων ενεργών χρηστών του με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων ήταν bots ή ανεπιθύμητοι. Ωστόσο ο Musk ζήτησε περισσότερα στοιχεία για αυτούς τους ισχυρισμούς, βάζοντας στον πάγο τη διαδικασία εξαγοράς μέχρι να τα λάβει.

Σε επιστολή προς τον επικεφαλής νομικό διευθυντή του Twitter, οι δικηγόροι του Μusk ισχυρίστηκαν ότι η αποτυχία του να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες για τα bots και άλλους ψεύτικους λογαριασμούς ισοδυναμούσε με «σαφή ουσιαστική παραβίαση» της συμφωνίας εξαγοράς.

Η επιστολή, σύμφωνα με τους ft.com, ανέφερε ότι ο επικεφαλής της Tesla πιστεύει ότι το Twitter «αρνήθηκε να παράσχει τις πληροφορίες που έχει ζητήσει επανειλημμένα από τις 9 Μαΐου», ισχυριζόμενος ότι η άρνησή του να εξηγήσει πώς εντοπίζει ψεύτικους λογαριασμούς «ισοδυναμεί με άρνηση» των απαιτήσεών του.

«Με βάση τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά του Twitter και ειδικότερα την τελευταία αλληλογραφία της εταιρείας, ο κ. Musk πιστεύει ότι η εταιρεία αντιστέκεται ενεργά και εμποδίζει τα δικαιώματα ενημέρωσης του (και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις της εταιρείας) βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης», αναφέρει η επιστολή.

«Πρόκειται για σαφή ουσιώδη παραβίαση των υποχρεώσεων του Twitter βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης και ο κ. Musk επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων που προκύπτουν από αυτήν, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να μην ολοκληρώσει τη συναλλαγή και του δικαιώματός του να τερματίσει τη συμφωνία συγχώνευσης», σημειώνει ακόμα.

Οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν κατά 6% στο χρηματιστήριο, πριν τη συνεδρίαση της Δευτέρας, φτάνοντας στα 37,63 δολάρια η κάθε μία, πολύ πιο χαμηλά από την τιμή προσφοράς των 54,2 δολαρίων του Μusk.

Το διαβάσαμε