ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Έλον Μασκ: Αλλαγές υπόσχεται το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter

Η Twitter ανακοίνωσε χθες ότι θα προσφέρει στον Έλον Μασκ μία θέση στο διοικητικό της συμβούλιο.

Τη θέση αυτή σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει για να κάνει σημαντικές βελτιώσεις στο twitter μετά την ανακοίνωση ότι απέκτησε ποσοστό περίπου 9% των μετοχών της.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε την Δευτέρα, με τον Μασκ να εξελίσσεται στον μεγαλύτερο μέτοχο του Twitter.

“Προσβλέπω στη συνεργασία με τον Παράγκ και το διοικητικό συμβούλιο του Twitter για να κάνουμε σημαντικές βελτιώσεις στο Twitter κατά τους επόμενους μήνες” ανέφερε ο Μασκ σε μία ανάρτησή του στο Twitter. Ο Παράγκ Αγκραουάλ είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της αναφερόμενης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Πέρα από την υπόσχεση για μεγάλες αλλαγές στο Twitter, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ίλον Μασκ ψάχνει μηχανικούς για την Tesla και η αγγελία του έγινε viral

Ο ρόλος του στην εταιρεία

Ο Μασκ θα έχει εμπλοκή στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της κατεύθυνσης της πρωτοβουλίας “Bluesky” του Twitter, αλλά και της εφαρμογής ενός πλήκτρου διόρθωσης, σύμφωνα με μία πηγή που έχει λάβει γνώση για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Ο ίδιος, δεν θα έχει ρόλο στην “αυτοσυγκράτηση” της πλατφόρμας σχετικά με την απαγόρευση περιεχομένου ή την αποκατάσταση των προφίλ των χρηστών της, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ η πολιτική αυτή εφαρμόζεται για όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Twitter.

Η τιμή των μετοχών του Twitter αυξήθηκε χθες περισσότερο από 2% στα 50,98 δολάρια (46,78 ευρώ), μετά την αύξηση της τιμής της κατά 27% τη Δευτέρα.

Η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε κατά 4,7%.

Ο διορισμός του Μασκ θα εμποδίσει πιθανόν τις βλέψεις του για μία προσφορά εξαγοράς του Twitter, καθώς ο ίδιος που σύμφωνα με το Forbes είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δεν μπορεί να ελέγχει ποσοστό μεγαλύτερο από το 14,9% των μετοχών του Twitter, είτε ως μέτοχος, είτε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, για όσο χρονικό διάστημα συμμετέχει στο διοικητικό της συμβούλιο.

Οι προβληματισμοί

Η αποκάλυψη για την απόκτηση του ποσοστού των μετοχών τη Δευτέρα, προκάλεσε έναν ευρύ προβληματισμό σχετικά με το ενδεχόμενο μιας πλήρους εξαγοράς της πλατφόρμας, μέχρι την απόκτηση ενός ενεργού ρόλου από τον Μασκ ως προς την εξέλιξή της.

Ο Μασκ από την πλευρά του, δεν έχει εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον για την εξαγορά του Twitter.

Ο ίδιος, προχώρησε χθες σε μία τροποποίηση του σχετικού φακέλου των μετοχών αναφέροντας μία αλλαγή στο καθεστώς της μετοχικής συμμετοχής του, από αυτό του παθητικού επενδυτή σε ρόλο ενεργού επενδυτή, μετά από σχετικό προβληματισμό ότι ο ίδιος δεν ακολούθησε ενδεχόμενα τα σωστά γραφειοκρατικά βήματα, ως προς τη συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων .

“Δεν είναι κάποιος που απομακρύνεται από αντιπαραθέσεις ή κάποιος που εκδηλώνει τις σκέψεις του. Έτσι, ο Μασκ θέτει πάντοτε σε κίνδυνο ενδεχόμενη συμμόρφωσή του με υπάρχουσες καταστάσεις,” δήλωσε ο Άντριου Γουανγκ ( Runnymede Capital Management).

Ο Μασκ αποκάλυψε επίσης στα έγγραφα που κατέθεσε χθες ότι αγόρασε 73 εκατομμύρια μετοχές του Twitter για 2,64 δισεκατομμύρια δολάρια (2,42 δισεκατομμύρια ευρώ) από την 31η Ιανουαρίου μέχρι την 1η Απριλίου. Η μέση τιμή των μετοχών καταγράφηκε στα 36,14 δολάρια (33,16 ευρώ).

Η τιμή της μετοχής του Twitter έκλεισε στα 39,31 δολάρια την Παρασκευή (36,07 ευρώ) την Παρασκευή πριν την αποκάλυψη του Μασκ για την απόκτηση των μετοχών.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε