ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Ελάχιστα τα νέα χαρακτηριστικά στην έκδοση 21H2 των Windows 10, κυκλοφορεί Οκτώβριο

Η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τα Windows 11, αργότερα φέτος, και αυτό είναι που προσδοκούν οι περισσότεροι. Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι τα Windows 10 θα λάβουν την ενημέρωση 21H2 το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η Microsoft δεν έχει πει τίποτα για το τι θα περιλαμβάνει η ενημέρωση, αλλά κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες για τις αλλαγές που φέρνει.

Σύμφωνα με μια αναφορά από το Windows Latest, η ενημέρωση θα προσθέσει μερικές μικρές βελτιώσεις. Πρώτα απ’ όλα, σύμφωνα με μια σελίδα υποστήριξης της Microsoft, η έκδοση 21H2 πρόκειται να προσθέσει υποστήριξη για πιστοποίηση TPM σε επεξεργαστές Intel Tiger Lake. Αυτή είναι μια από τις βελτιώσεις στο Windows Autopilot, για τις οποίες κυκλοφορούσαν γενικές αναφορές.

Η ιστοσελίδα αναφέρει επίσης την υποστήριξη για χρήση εξωτερικής κάμερας στο Windows Hello όταν ένας φορητός υπολογιστής είναι κλειστός, αλλά δεν είναι απολύτως σαφές τι ακριβώς σημαίνει αυτό γιατί η Microsoft πρόσθεσε υποστήριξη για εξωτερικές κάμερες στο Windows Hello για συσκευές που έχουν ήδη ενσωματωμένες κάμερες στην έκδοση 21H1 των Windows 10. Το έγγραφο υποστήριξης της Microsoft, το οποίο είναι η πηγή αυτών των πληροφοριών, δηλώνει ότι η δυνατότητα είναι μέρος της έκδοσης 21H2, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι τυπογραφικό λάθος, καθώς το κείμενο λίγο πιο κάτω αναφέρεται και στην έκδοση 21H1.

Όπως παρατηρούμε δεν πρόκειται να προστεθούν πολλά, καθώς τα Windows 10 δεν θα είναι πλέον η προτεραιότητα για τη Microsoft. Ωστόσο, η έκδοση 21H2 του λειτουργικού θα φέρει επίσης βελτιώσεις για το Universal Print, που η Microsoft δεν έχει ακόμη αναλύσει.

Η αναφορά ισχυρίζεται ότι τα Windows 10 version 21H2 θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο και αυτό είναι το τυπικό χρονικό πλαίσιο για τις ενημερώσεις του OS. Επίσης αναμένεται η λήψη και η εγκατάσταση να γίνεται γρήγορα και χωρίς προβλήματα (λέμε τώρα) τουλάχιστον για τους εταιρικούς πελάτες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Το διαβάσαμε

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.