ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Έκλεισε την πρώτη συμφωνία για δορυφορικό Διαδίκτυο σε αεροπλάνα η SpaceX

Η αεροδιαστημική εταιρεία SpaceΧ του Έλον Μασκ υπέγραψε την πρώτη συμφωνία με αεροπορική εταιρεία για να προσφέρει ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στους επιβάτες μέσω του δορυφορικού συστήματος Starlink.

Η SpaceX βρίσκεται εδώ και μήνες σε επαφή με αεροπορικές εταιρείες για υπηρεσία WiFi εν πτήσει, ένα βασικό στοιχείο της στρατηγικής της για εξασφάλιση εταιρικών πελατών, πέρα από ιδιώτες σε απομονωμένες περιοχές που δεν έχουν άλλο μέσο πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

SpaceX: Πρώτη συμφωνία για δορυφορικό Διαδίκτυο σε αεροπλάνα

Η συμφωνία με την εταιρεία τσάρτερ JSX αφορά την εγκατάσταση τερματικών δεκτών Starlink σε 100 αεροπλάνα. Η πρώτη πτήση με υπηρεσία Internet προγραμματίζεται για τα τέλη του έτους, ανέφερε η JSX, η οποία αρνήθηκε να αποκαλύψει τα οικονομικά μεγέθη της συμφωνίας.

Από το 2019 η SpaceX έχει εκτοξεύσει περίπου 2.000 δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά και, παρόλο που δεν έχει ολοκληρώσει τον αστερισμό της, παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε χιλιάδες πελάτες για 110 δολάρια τον μήνα. Ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι ένα μικρό δορυφορικό πιάτο των 599 δολαρίων.

Η SpaceX έχει ζητήσει άδεια από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ για υπηρεσίες Starlink σε πλοία και αεροπλάνα. Έχει επίσης δοκιμάσει το σύστημα σε ιδιωτικά αεροπλάνα Gulfstream και στρατιωτικά αεροσκάφη, αναφέρει το Reuters.

Η υπηρεσία δορυφορικού Διαδικτύου θα προσφέρεται δωρεάν στα αεροπλάνα της JSX, ανέφερε η εταιρεία.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε