ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Δραστηριότητα εκτός Facebook: Το Facebook μπορεί να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα σου στο web!

Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει το privacy feature του Facebook που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του την προηγούμενη χρονιά, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνεις. Αποκαλείται Δραστηριότητα εκτός Facebook και σου επιτρέπει τη θέαση και τον έλεγχο των δεδομένων που οι εφαρμογές και οι ιστοσελίδες μοιράζονται με την πλατφόρμα.

Με το εν λόγω privacy feature, θα μπορέσεις να προβείς στην εκκαθάριση του ιστορικού των εφαρμογών και των ιστοσελίδων που έχουν μοιραστεί τα δεδομένα σου. Μπορείς επίσης να απενεργοποιήσεις εντελώς την εκτός Facebook δραστηριότητα, κάτι που λέει στο Facebook να αποσυνδέσει οποιαδήποτε πληροφορία η εταιρεία έχει μοιραστεί από τον λογαριασμό σου. Ή μπορείς να επιλέξεις εσύ με ποιες εταιρείες θέλεις να σταματήσεις τον διαμοιρασμό της δραστηριότητας και έτσι θα σταματήσει η εμφάνιση αυτών των στοχευμένων διαφημίσεων.

Αρχικά, πήγαινε στο Ρυθμίσεις και Απόρρητο, Ρυθμίσεις, Η δραστηριότητά σας στο Facebook, Η δραστηριότητά σας εκτός Facebook. Από εκεί μπορείς να διαχειριστείς την δραστηριότητα εκτός Facebook, να προβείς στην εκκαθάριση του ιστορικού και να απενεργοποιήσεις οποιαδήποτε μελλοντική δραστηριότητα.

Τι θα συμβεί αν την διαγράψεις ή την απενεργοποιήσεις

Μόλις προβείς στην εκκαθάριση της δραστηριότητας, το Facebook θα αφαιρέσει τις πληροφορίες που οι εφαρμογές και οι ιστοσελίδες μοιράζονται μαζί του. Αυτό σημαίνει ότι το Facebook δεν θα γνωρίζει ποιες ιστοσελίδες έχεις επισκεφθεί και δεν θα βλέπεις στοχευμένες διαφημίσεις από αυτές τις σελίδες.

Χαμηλή ταχύτητα internet! Λύσε μια και καλή το πρόβλημα!

Το διαβάσαμε

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.