ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Digea: Ξεπλήρωσε τις τηλεοπτικές συχνότητες

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων καθόρισε, οριστικά, το χρέος που έχει απομείνει στην Digea για τη χορήγηση του συνόλου των τηλεοπτικών συχνοτήτων για 15 χρόνια στην ψηφιακή τηλεόραση. Από το χρέος τριών δόσεων ύψους 5.500.800 ευρώ, που θα πληρωνόταν ως τον Μάρτιο του 2023, η εταιρεία οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο μόλις το ποσό των 128.521 ευρώ. Η απόφαση της ΕΕΤΤ δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» και αποτυπώνει τα συνολικά οφέλη της εταιρείας δικτύου ψηφιακού σήματος λόγω μέτρων Covid-19. Η Digea δεν θα πληρώσει στο Δημόσιο ποσό ύψους 5.372.279 ευρώ από το αρχικό τίμημα των 18.336.000 ευρώ.

Μέχρι και το 2020, προ Covid, η Digea είχε πληρώσει για το σύνολο των τηλεοπτικών συχνοτήτων πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, που της αποδόθηκαν τον Φεβρουάριο του 2014, το ποσό των 12.963.721 ευρώ, σε δόσεις. Με τις κυβερνητικές αποφάσεις για τη στήριξη των ΜΜΕ την περίοδο της πανδημικής κρίσης, οι πελάτες της Digea (πανελλαδικά και περιφερειακά κανάλια) δεν πλήρωσαν για ενοίκιο το διάστημα Μαρτίου – Ιουλίου 2020 το ποσό των 3.461.640 ευρώ. Επιπλέον, το 2021 το ελληνικό κράτος πήρε πίσω από την Digea τη μία από τις τέσσερις ψηφιακές συχνότητες (πολυπλέκτη) που είχε για 15 χρόνια. Πρόκειται για τις συχνότητες στα UHF, από την 50ή ως και την 59η (του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ), οι οποίες πουλήθηκαν στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη των υπηρεσιών 5G. Το κόστος της αποζημίωσης που όρισε η ΕΕΤΤ για τη μία αυτή συχνότητα ήταν 1.910.639 ευρώ! Το ποσό αυτό εξέπεσε από τις δόσεις του 2021 και του 2022.

Έτσι, η ΕΕΤΤ αποφάσισε πως η Digea έχει δύο μηδενικές δόσεις πληρωμής προς το κράτος για το 2021 και το 2022, ενώ απομένει ένα ποσό ύψους 128.521 ευρώ, ως έβδομη δόση, το οποίο πρέπει να καταβληθεί την 1η Μαρτίου του 2023.

Από όλα τα παραπάνω ποσά που αναφέρονται στην απόφαση της ΕΕΤΤ προκύπτει πως τελικά η Digea απέκτησε το σύνολο των τηλεοπτικών συχνοτήτων σε όλη τη χώρα μέχρι και το 2029 με τίμημα 13.092.242 ευρώ. Παρά το γεγονός πως δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσο ακριβώς πληρώνουν οι πελάτες-τηλεοπτικά κανάλια στην Digea για την υπηρεσία της μεταφοράς του τηλεοπτικού σήματος, μια ένδειξη είναι ότι το ποσό της έκπτωσης των 3.461.640 ευρώ είναι το 50% των εσόδων από ενοίκια προς την εταιρεία.Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε