ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

DAB radio: Έρχεται το.. ψηφιακό ραδιόφωνο!

Τι είναι το επίγειο ψηφιακό ραδιόφωνο ή DAB radio όπως ίσως το έχεις ακούσει; Τι πλεονεκτήματα έχει και το σημαντικότερο: θα αναγκαστείς να αγοράσεις ψηφιακό ραδιοφωνικό δέκτη για να ακούς μουσική στο αυτοκίνητό σου, όπως αναγκάστηκες για να βλέπεις τηλεόραση πριν λίγα χρόνια;

DAB: Δεν ακούς παράσιτα και απολαμβάνεις μοναδικά χαρακτηριστικά

Νομίζουμε πως όλοι θυμάστε την εποχή της τηλεοπτικής μετάβασης από το αναλογικό σήμα στο επίγειο ψηφιακό. Τότε που αν η τηλεόρασή μας ήταν σχετικά καινούρια, έπρεπε να κάνουμε μια αυτόματη σάρωση καναλιών και τέλος, αν όχι όμως, αναγκαζόμασταν να αγοράσουμε ένα ψηφιακό δέκτη για να συνεχίσουμε να βλέπουμε. Προφανώς και δεν μας άρεσε που έπρεπε να δώσουμε ένα 20ευρω για κάθε συσκευή, όμως ας το παραδεχθούμε, τώρα, η ποιότητα της εικόνας και του ήχου δεν έχει καμία σχέση με πριν.

Εεεε, το ξέρετε ότι όπως και με την τηλεόραση, έτσι και στο ραδιόφωνο υπάρχει επίγειο ψηφιακό σήμα; Ονομάζεται DAB (Digital Audio Broadcasting) και όπως και το τηλεοπτικό σήμα, έτσι και το ραδιοφωνικό έχει καλύτερη ποιότητα και extra πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά.

Πριν αναφερθούμε σε αυτά, ας απαντήσουμε όμως και στο πιο σημαντικό: OXI, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε κάποιο ψηφιακό δέκτη για το ραδιόφωνο του αυτοκίνητου, αφού η πρόβλεψη είναι να εκπέμπεται το σήμα τόσο αναλογικά, όσο και ψηφιακά, δεν υπάρχει δηλαδή μέχρι στιγμής απόφαση για παύση των FM. Η μόνη υποχρέωση από την ΕΕ, είναι τα καινούρια αυτοκίνητα που πωλούνται από το 2020 και έπειτα, να φέρουν και ψηφιακό δέκτη. Ποια είναι όμως τα συν και πλην του επίγειου ψηφιακού ραδιοφωνικού σήματος;

Το επίγειο ψηφιακό ραδιόφωνο έχει πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου και προσφέρει επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως η εκπομπή εικόνας και πληροφοριών.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε