ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

CNN Greece: Φοροδιαφυγή στις πλατφόρμες delivery!

Αξιοσημείωτη φοροδιαφυγή στις πλατφόρμες delivery διαπίστωσε η φορολογική διοίκηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο CNN Greece.

«Τρέξαμε πιλοτικά ελέγχους και είδαμε αξιοσημείωτη φοροδιαφυγή μέσω των πλατφορμών delivery, κοντά στις 850 χιλιάδες μη εκδόσεις αποδείξεων σε 35 περιπτώσεις, 5,5 εκατομμύρια ευρώ αδήλωτου τζίρου και πάνω από 1,3 εκατομμύρια ευρώ ΦΠΑ», είπε.

Πιτσιλής στο CNN Greece: Εντοπίσθηκε αξιοσημείωτη φοροδιαφυγή στις πλατφόρμες delivery

Όπως αποσαφήνισε, η ΑΑΔΕ έχει ήδη εφαρμόσει ένα πετυχημένο μοντέλο συνεργασίας με τις πλατφόρμες διαμοιρασμού βάσει και της νομοθεσίας του 2019 που θέτει συγκεκριμένες υποχρεώσεις των πλατφορμών. «Ζητήσαμε λοιπόν δυο πράγματα από τις πλατφόρμες delivery, πρώτον ανά τρίμηνο να παίρνουμε στοιχεία, να τα διασταυρώνουμε και να κάνουμε ελέγχους και δεύτερον, οι ίδιες οι πλατφόρμες να αναπτύσσουν επικοινωνία με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και να τους εξηγούν πόσο σημαντικό είναι να είναι φορολογικά συνεπείς. Οι πλατφόρμες διαμοιρασμού το κάνουν ήδη», τόνισε.

Σε σχέση με το myData είπε πως τα στατιστικά δείχνουν 885 χιλιάδες εγγεγραμμένες επιχειρήσεις. «Από τον Οκτώβριο του 2020 που ξεκίνησε, έχουμε πληροφορίες για 623 εκατομμύρια παραστατικά αξίας περίπου 392 – 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο site μας δημοσιεύονται τα στατιστικά στοιχεία της προηγούμενης ημέρας. Κατά μέσο όρο, λαμβάνουμε 6 εκατομμύρια παραστατικά τη μέρα. Δηλαδή, σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων το έχει εντάξει στην καθημερινότητά του. Αυτό μας επέτρεψε να κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για την κατάργηση των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών», ανέφερε.

Σε σχέση με τη χρήση του 2021 είπε πως οι επιχειρήσεις θα διαβιβάσουν απλώς τα έσοδά τους και έτσι θα εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους για τις καταστάσεις. «Απλώς και μόνο για τη δική τους φορολογική και νομική ασφάλεια, από τα μέσα του Ιουνίου ως τα τέλη του Οκτωβρίου, θα μπορούν να δηλώσουν τις τυχόν διαφορές των εξόδων τους. Επίσης, προχωράμε στην προσυμπλήρωση των δηλώσεων βάσει του myDATA. Φέτος στοχεύουμε να την ξεκινήσουμε πιλοτικά», σημείωσε.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε