ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

ChatGPT: Πανεπιστήμιο στο Χονγκ Κονγκ εγκρίνει τη χρήση του στα μαθήματα

Πανεπιστήμιο στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη ότι εγκρίνει τη χρήση από φοιτητές εργαλείων με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης (AI), όπως το ChatGPT, στα μαθήματα. Πρόκειται για το δεύτερο πανεπιστήμιο της πόλης που δίνει το πράσινο φως στη χρήση τους.

Το Πανεπιστήμιο Εκπαίδευσης του Χονγκ Κονγκ (EdUHK) είπε ότι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εργαλεία με δυνατότητα AI στις εργασίες τους εάν δηλώσουν τέτοια χρήση και «διατυπώσουν τις σκέψεις τους» σχετικά με τη διαδικασία.

Το πανεπιστήμιο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι θα ενσωματώσει νέα τεχνολογία στις μεθόδους διδασκαλίας του, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η εργασία των φοιτητών συμμορφώνεται με τα πρότυπα ακαδημαϊκής ακεραιότητας μέσω της χρήσης εργαλείων ανίχνευσης.

«Η εμφάνιση της τεχνολογίας AI έχει επιφέρει τεράστια αλλαγή στη συμβατική διδασκαλία. Οι δάσκαλοι θα πρέπει να είναι πιο προνοητικοί από ποτέ ως διευκολυντές για να καλλιεργήσουν την κατανόηση των μαθητών σχετικά με τα δυνατά σημεία και τους περιορισμούς της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ προάγουν την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του EdUHK, John Lee.

Το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ (HKUST) ήταν το πρώτο που έδωσε «περιορισμένη έγκριση» στη χρήση τεχνολογίας ΑΙ στις αρχές Μαρτίου.

Σε επιστολή προς το προσωπικό, το HKUST είπε ότι η απόφαση για το εάν θα επιτραπεί ή όχι στους μαθητές να χρησιμοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης θα αφεθεί στο μεμονωμένο διδακτικό προσωπικό.

Στον αντίποδα, δύο άλλα κορυφαία πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (HKU) και το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (CUHK), έχουν απαγορεύσει ρητά τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, εκτός εάν οι καθηγητές τους δώσουν διαφορετική οδηγία στους φοιτητές.

Οι ύποπτες παραβιάσεις αυτής της προσωρινής πολιτικής θα αντιμετωπίζονται ως πιθανές περιπτώσεις λογοκλοπής, δήλωσε το HKU, ενώ το CUHK είπε ότι περιπτώσεις μη εξουσιοδοτημένης χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να θεωρούνται ως ακαδημαϊκή ανεντιμότητα.

Το διαβάσαμε