ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Χάος με το app που μετατρέπει όλα τα smartphones σε κάμερες ελέγχου ταχύτητας

Έντονες αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει μία νέα εφαρμογή για κινητά που ανέπτυξε μία ομάδα από τη Μεγάλη Βρετανία. Η ονομασία αυτής, Speedcam Anywhere και δημιουργήθηκε με στόχο να μπορεί ο καθένας να ελέγχει εάν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο παρανομεί ξεπερνώντας τα εκάστοτε όρια ταχύτητας.

Η εφαρμογή λειτουργεί σκανάροντας την πινακίδα του οχήματος, και αυτόματα αναζητά στην database ποιο μοντέλο είναι. Στη συνέχεια έχοντας τις διαστάσεις του μοντέλου, συγκρίνει την απόσταση μεταξύ του μπροστινού και του πίσω τροχού από το υλικό του βίντεο που έχει τραβηχτεί και υπολογίζει την ταχύτητα κίνησης.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εφαρμογής δεν μπορούν ακόμη να σταθούν σε δικαστήριο ή να χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία για κλήση. Οι δημιουργοί της θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμοι καθώς δέχθηκαν αρκετά υβριστικά αλλά και απειλητικά σχόλια, ενώ οι φωνές από πολίτες που θεωρούν πως ένα τέτοιο εργαλείο δεν θα έπρεπε να είναι στα χέρια όλων, πληθαίνουν.

Ο Sam, ο ιδρυτής της εφαρμογής, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας δήλωσε «Είναι ένα προϊόν το οποίο κάποιοι πιστεύουν ότι είναι καλή ιδέα, κάποιοι πιστεύουν ότι είναι σαν τον μεγάλο αδελφό. Μπορώ να αφουγκραστώ και τις δύο πλευρές αυτού, αλλά πιστεύω ότι εάν πρόκειται υπάρχουν όρια ταχύτητας, τότε δεν θα έπρεπε κανείς να παίζει κρυφτό με τη παρανομία. Δεν είναι μια προσωπική βεντέτα εναντίον κανενός, απλώς ένας έξυπνος τρόπος να κάνουμε τους δρόμους μας ασφαλείς. Υπάρχουν 20.000 σοβαροί τραυματισμοί στους δρόμους κάθε χρόνο και πώς μπορούμε να τους μειώσουμε; Αποτρέποντας την υπερβολική ταχύτητα».

Εσείς συμφωνείτε με αυτή τη νέα εφαρμογή;


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε