ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Canalys: Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone μειώθηκαν κατά 9% το τρίτο τρίμηνο του 2022

Οι προκαταρκτικές τιμές για τις παγκόσμιες αποστολές smartphone για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου είναι διαθέσιμες, με την Canalys να αναφέρει πτώση 9% σε σύγκριση με πέρυσι. Οι μειωμένες καταναλωτικές δαπάνες, σε συνδυασμό με την οικονομική αβεβαιότητα, οδήγησαν την αγορά smartphone στο χειρότερο τριμηνιαίο αποτέλεσμα από το τρίτο τρίμηνο του 2014.

smartphone, Canalys: Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone μειώθηκαν κατά 9% το τρίτο τρίμηνο του 2022

Η Samsung διατήρησε την ηγετική της θέση με μερίδιο αγοράς 22% χάρη στις μεγάλες προσφορές σε stock τηλέφωνα που συνέβαλαν στη μείωση του συσσωρευμένου αποθέματος. Η Apple τερμάτισε στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 18%, αποτελώντας τον μοναδικό προμηθευτή της πρώτης πεντάδας που γνώρισε θετική ετήσια ανάπτυξη. Η Xiaomi ήρθε στην τρίτη θέση με μερίδιο 14% ακολουθούμενη από την Oppo με 10% και τη vivo με 9%.

smartphone, Canalys: Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone μειώθηκαν κατά 9% το τρίτο τρίμηνο του 2022

Εξετάζοντας τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον, οι αναλυτές της Canalys προβλέπουν ελάχιστα σημάδια βελτίωσης της ζήτησης smartphone οδεύοντας στο 4ο τρίμηνο του 2022 και το πρώτο εξάμηνο του 2023. Οι προμηθευτές θα πρέπει να ρυθμίσουν τις προβλέψεις παραγωγής με τους συνεργάτες τους στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Το διαβάσαμε