ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Browser Edge: Έρχεται δωρεάν VPN από τη Microsoft

Σε μία ιστοσελίδα υποστήριξης, η Microsoft αποκάλυψε ότι ο browser της, Edge, πρόκειται σύντομα να αποκτήσει μία αναβάθμιση ασφαλείας με την μορφή ενός ενσωματωμένου VPN που είναι «powered» από τη γνωστή εταιρεία Cloudflare.

Όπως αναφέρεται στο forum XDA Developers, το χαρακτηριστικό που θα προστεθεί έχει την ονομασία «Microsoft Edge Secure Network» και αναμένεται να λειτουργεί σαν την υπηρεσία 1.1.1.1 της Cloudflare. Όταν ενεργοποιηθεί το Microsoft Edge Secure Network, θα κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα και θα διατηρεί την τοποθεσία σας κρυφή καθώς θα χρησιμοποιεί μία εικονική διεύθυνση IP. Η Cloudflare επίσης θα συλλέγει μόνο διαγνωστικά στοιχεία ή στοιχεία για χάρη υποστήριξης, ωστόσο όλα αυτά τα δεδομένα θα διαγράφονται κάθε 25 ώρες.

01Rlfagrt7jSjqiZ8JyCsuM-2.webp

Η ιστοσελίδα υποστήριξης επισημαίνει ότι το χαρακτηριστικό Microsoft Edge Secure Network αποτελεί δωρεάν υπηρεσία ωστόσο η χρήση δεδομένων περιορίζεται στο 1GB ανά μήνα. Επί του παρόντος παραμένει άγνωστο αν η Microsoft σκοπεύει να αυξήσει το όριο δεδομένων κάνοντας για παράδειγμα την υπηρεσία συνδρομητική σε κάποια φάση. Ενδεχομένως η συγκεκριμένη υπηρεσία να παρέχεται έξτρα επίσης με κάποια συνδρομή OneDrive ή Microsoft 365. Για την ώρα, κανείς δεν μπορεί να δοκιμάσει πάντως την υπηρεσία της Microsoft, ούτε καν οι χρήστες που έχουν προχωρήσει σε εγγραφή στο πρόγραμμα Microsoft Insider.

Οι δωρεάν υπηρεσίες VPN δεν είναι κάτι καινούριο βεβαίως. Όμως το να προσφέρει μία τέτοια υπηρεσία η Microsoft στον Edge που βρίσκεται προεγκατεστημένος στα Windows ενδέχεται να θορυβήσει ορισμένους παρόχους VPN. Για ποιο λόγο άλλωστε οι χρήστες να κατεβάσουν μία δωρεάν υπηρεσία VPN αν υπάρχει ήδη μία ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα; Το πιθανότερο πάντως είναι να μην υπάρξει κάποιο ζήτημα με τους άλλους παρόχους, καθώς η υπηρεσία έχει σημαντικό περιορισμό (όριο δεδομένων) ενώ και ο browser Edge δεν είναι και η δημοφιλέστερη επιλογή.Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε