ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Αυτό το πρόγραμμα λέει ξεκάθαρα γιατί δεν μπορείς να τρέξεις τα Windows 11

Η Microsoft κατάφερε να προκαλέσει αναστάτωση με τις απαιτήσεις συστήματος των Windows 11 και ακόμα περισσότερη με το εργαλείο ελέγχου συμβατότητας. Γιατί; Γιατί για μία ακόμα φορά κυκλοφόρησε ένα tool που απλά σου λέει ότι το σύστημα σου δεν μπορεί να τρέξει το λειτουργικό χωρίς να αναφέρει ξεκάθαρα την αιτία. Τελικά με τα πολλά η εταιρεία κατέβασε το tool από το internet. Όμως υπάρχουν εναλλακτικές, όπως το WhyNot11, που λειτουργούν πολύ καλύτερα και προσφέρουν καλύτερη πληροφόρηση.

Τα πράγματα είναι απλά, μπαίνεις στο Github και κατεβάζεις το tool, κάνε κλικ εδώ για να μπεις στη σελίδα. Μετά τρέχεις το app και κάνεις έλεγχο συμβατότητας. Το WhyNot11 ελέγχει το σύστημα σου και σου αναφέρει ξεκάθαρα τι παίζει και δεν μπορείς να εγκαταστήσεις τα Windows 11. Οι ενδείξεις είναι τρεις, πράσινο “OK”, κίτρινο “?”, και κόκκινο “Χ”. Το πράσινο σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κομμάτι (hardware/software) του υπολογιστή είναι συμβατό, το κίτρινο ότι παίζει να έχεις προβλήματα, και το κόκκινο ότι θα πρέπει να κάνεις κάτι γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να περάσουν τα Win11.

To WhyNot11 ελέγχει συνολικά τα Boot Type, CPU Architecture, CPU Generation, CPU Core Count, CPU Frequency, DirectX Support, Disk Partitioning, RAM, Secure Boot, Storage, TPM Minimum. Αναφέρει αναλυτικά όλα τα στοιχεία του συστήματος σου και βοηθάει να καταλάβεις ποιο είναι το πρόβλημα και ο υπολογιστής σου δεν μπορεί να τρέξει τα Windows 11.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Το διαβάσαμε

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.