ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Apple iOS 16: Έφτασε με αναβαθμισμένο lockscreen

Eπί 40 λεπτά η ομάδα της Apple βρισκόταν στο stage του WWDC για να πει τα πάντα για το iOS 16, το οποίο παρουσιάστηκε και πρώτο πρώτο.

H βασικότερη ενημέρωση αφορά το lockscreen. Ό,τι ταπετσαρία και να έχετε ορίσει στο iPhone σας θα μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης του τμήματος ημερομηνίας και ώρας. Κάθε στοιχείο μπορεί να έχει διαφορετικές γραμματοσειρές, χρώματα, αποχρώσεις αυτών των χρωμάτων και widgets.

ios 16, Apple iOS 16: Έφτασε με αναβαθμισμένο lockscreen

Ακόμα, οι ειδοποιήσεις στο lockscreen είναι πολύ πιο διακριτικές και θα εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης, ώστε να μην καλύπτουν την ταπετσαρία.

Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία αναφορά στην πολυαναμενόμενη always-on οθόνη, επομένως μπορεί να το δούμε αποκλειστικά στο iPhone 14 Pro ή και καθόλου.

ios 16, Apple iOS 16: Έφτασε με αναβαθμισμένο lockscreen

Προχωρώντας  στα Messages, πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε ένα μήνυμα ή να κάνετε unsend και να επισημάνετε τις συνομιλίες ως μη αναγνωσμένες. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ υπαγόρευσης και πληκτρολόγησης.

Παράλληλα, το Live Text, η δυνατότητα που σας επιτρέπει να αντιγράψετε κείμενο από φωτογραφίες, θα λειτουργεί και σε βίντεο. Βελτιώσεις υπάρχουν και στους Χάρτες αλλά και στο Apple Wallet.

ios 16, Apple iOS 16: Έφτασε με αναβαθμισμένο lockscreen

Η τελική έκδοση του iOS 16 θα φτάσει τον Σεπτέμβριο αμέσως μετά την ανακοίνωση του iPhone 14.

Το διαβάσαμε