ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Apple: Ενδιαφέρεται για την οικονομική υγεία των χρηστών της (!)

Είναι γεγονός ότι η Apple ενδιαφέρεται για τη σωματική και ψυχική υγεία των χρηστών με συσκευές όπως το Apple Watch που ενσωματωμένει αισθητήρες υγείας. Ωστόσο, φαίνεται ότι με το iOS 14.5 η Apple δουλεύει σε μια νέα δυνατότητα “Apple Card Family” για λογαριασμούς πολλών χρηστών (multi-user accounts). Πλέον, η Apple θέλει να επεκτείνει την υποστήριξή της όχι μόνο στη σωματική και ψυχική σας υγεία, αλλά και στην οικονομική σας υγεία.

Μια πρόσφατη αναφορά αποκάλυψε ότι στο iOS 14.5 beta, υπάρχει ένα νέο πλαίσιο που ονομάζεται “FinHealth”. Δεν χρειάζεται να μαντέψει κανείς ότι αυτό αναφέρεται στην οικονομική υγεία. Η Apple θα μπορούσε να αναπτύξει κάποιο είδος αλγορίθμου και μηχανικής μάθησης για να εξετάσει τις συνήθειες των δαπανών σας και στη συνέχεια να υποβάλει προτάσεις για το πώς μπορείτε να μειώσετε ορισμένες αγορές εξοικονομήσετε χρήματα.

Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα την πρώτη beta του iOS 14.5 για προγραμματιστές με πολλές νέες δυνατότητες, όπως υποστήριξη Dual-SIM 5G, ξεκλείδωμα του iPhone με Face ID, Apple Fitness + με AirPlay, και ανάμεσα σε άλλα, και τη νέα δυνατότητα, εσωτερικά ονομάζεται “Madison”, που θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται την ίδια κάρτα Apple με άλλα μέλη της οικογένειας μέσω του iCloud Family Sharing. Ο κάτοχος της Apple Card μπορεί να προσκαλέσει άλλα άτομα να μοιραστούν την κάρτα τους και να παρακολουθούν τις δαπάνες όλων στην εφαρμογή Πορτοφόλι.

Θα μπορείτε να μοιραστείτε την κάρτα Apple με φίλους και συγγενείς στην ομάδα οικογένειάς σας. Επίσης, θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε πίστωση μαζί, να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας και καθημερινά να λαμβάνετε μετρητά (Daily Cash).

Ο κάτοχος της κάρτας θα μπορεί να ορίσει ένα όριο δαπανών για κάθε προσκεκλημένο χρήστη. Μόλις αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη, η Apple Card θα μπορεί να κοινοποιηθεί σε μέλη της οικογένειας ηλικίας 13 ετών και άνω και θα υπάρχουν ειδικές επιλογές για τους γονείς να ελέγχουν τις δαπάνες των παιδιών τους.

Ένας από τους κύριους περιορισμούς της κάρτας Apple, σε σύγκριση με άλλες κάρτες, είναι η έλλειψη πρόσθετων καρτών για τα μέλη της οικογένειας και φαίνεται ότι η Apple εργάζεται για την επίλυση αυτού του προβλήματος πολύ σύντομα.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε η Apple θα ανακοινώσει επίσημα αυτήν τη δυνατότητα, αλλά αυτό πιθανότατα θα συμβεί όταν η εταιρεία θα κυκλοφορήσει επίσημα το iOS 14.5 στο κοινό τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: Techblog.gr

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.