ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Apple: Απειλεί πως θα διαγράψει εφαρμογές

Πρόσφατα, αρκετοί προγραμματιστές παραπονέθηκαν για το πώς η Apple απείλησε να αφαιρέσει τις εφαρμογές τους από το App Store.

Η απειλή αυτή, προέκυψε για όσες εφαρμογές δεν είχαν ενημερωθεί για «σημαντικό χρονικό διάστημα».

Η εταιρεία απάντησε εκδίδοντας ένα δελτίο τύπου που ουσιαστικά λέει ότι κανείς δεν κατέβαζε τις εφαρμογές ούτως ή άλλως, όπως μεταδίδει το The Verge.

Η ανακοίνωση της Apple, που κυκλοφόρησε το βράδυ της Παρασκευής, αναφέρει εν μέρει:

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας βελτίωσης του App Store, οι προγραμματιστές εφαρμογών που δεν έχουν ενημερωθεί τα τελευταία τρία χρόνια και δεν πληρούν ένα ελάχιστο όριο λήψης – που σημαίνει ότι η εφαρμογή δεν έχει ληφθεί καθόλου ή εξαιρετικά λίγες φορές κατά τη διάρκεια μιας κυλιόμενης 12μηνης περιόδου – λαμβάνουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους ενημερώνει ότι η εφαρμογή τους έχει εντοπιστεί για πιθανή αφαίρεση από το App Store.

 

Έχουμε ξανακούσει γι’ αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα, προγραμματιστές όπως ο Robert Kabwe και η Emilia Lazer-Walker και είπαν ότι τα έλαβαν και εξέφρασαν την αγωνία τους ότι είχαν 30 ημέρες για να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους, αλλιώς θα αφαιρεθούν από το κατάστημα.

Άλλοι προγραμματιστές μοιράστηκαν παρόμοιες εμπειρίες στο Twitter, λέγοντας ότι η πολιτική και το χρονικό διάστημα που τους δόθηκε για να κάνουν αλλαγές ήταν άδικο για τους ανεξάρτητους προγραμματιστές.

Εξέφρασαν επίσης βαθύτερες ανησυχίες σχετικά με την απόφαση της Apple να εξαφανίσει μια ολόκληρη κατηγορία εφαρμογών επειδή θεωρεί ότι δεν ανήκουν στο κατάστημά της.

Η Lazer-Walker υποστήριξε ότι τα παιχνίδια θα πρέπει να επιτρέπεται να ολοκληρώνονται και ότι μπορούν να εξακολουθούν να είναι πολύτιμα χωρίς να αποτελούν υπηρεσία.

«Παιχνίδια του 2000 είναι ακόμα διαθέσιμα για αγορά»

Ο Kabwe εξέφρασε μια παρόμοια ιδέα, επισημαίνοντας ότι μπορείτε ακόμα να αγοράσετε παιχνίδια για κονσόλες από τη δεκαετία του 2000.

Για να θέσουμε το επιχείρημα με άλλο τρόπο: Η Apple αφαιρώντας αυτές τις εφαρμογές είναι λίγο σαν να αφαιρεί ταινίες από το iTunes Store επειδή εμφανίζονται με μαύρες μπάρες στις σύγχρονες τηλεοράσεις, αναφέρει το The Verge.

Η εξήγηση της Apple ξεκαθαρίζει γιατί, όπως σημείωσαν ορισμένοι προγραμματιστές, φάνηκε να εφαρμόζει τους κανόνες με ασυνέπεια. Για παράδειγμα, ένας προγραμματιστής σημείωσε ότι το Pocket God, ένα δημοφιλές παιχνίδι από τις πρώτες ημέρες του iPhone, δεν έχει ενημερωθεί εδώ και επτά χρόνια, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στο App Store. Η Apple ουσιαστικά λέει ότι εξακολουθεί να υπάρχει επειδή εξακολουθεί να είναι δημοφιλές.

Από μια άποψη, αυτή η επιχειρηματολογία δεν συνάδει απαραίτητα με το πρώτο μισό της ανάρτησης της Apple, όπου αναφέρει ότι αφαιρεί τις παλιές εφαρμογές για να διασφαλίσει την «εμπιστοσύνη των χρηστών στις ποιοτικές εφαρμογές» και για να βελτιώσει την ευρεσιμότητα, την ασφάλεια και το απόρρητο και την εμπειρία των χρηστών.

 

Η Apple δεν θέλει να έχει «ξεχασμένες» εφαρμογές στο App Store

Εξάλλου, αν μια εφαρμογή είναι προβληματική επειδή είναι ξεπερασμένη, οι περισσότερες λήψεις θα έκαναν μια κακή εφαρμογή μεγαλύτερο ζήτημα. Ποιος ζημιώνεται αν υπάρχει μια ξεπερασμένη εφαρμογή που σχεδόν κανείς δεν κατεβάζει;

Αλλά η Apple λέει ότι δεν θέλει το App Store να γεμίσει με εφαρμογές που τόσο οι προγραμματιστές όσο και οι χρήστες έχουν ξεχάσει. Έχει ήδη αρκετά προβλήματα στο να διευκολύνει τους χρήστες να βρίσκουν καλές εφαρμογές και είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι η Apple βλέπει τη διαγραφή παλαιών, φαινομενικά άσχετων εφαρμογών ως μια καλή λύση.

Η ανάρτησή της σημειώνει ότι όποιος λάβει ειδοποίηση από εδώ και πέρα – και όσοι έχουν ήδη λάβει ειδοποίηση – θα έχουν 90 ημέρες αντί για 30 για να ενημερώσουν την εφαρμογή τους πριν αυτή καταργηθεί.

Αν και αυτό θα πρέπει να διευκολύνει τους προγραμματιστές να σώσουν τις εφαρμογές τους, δεν αφήνει τα προγράμματα να «υπάρχουν ως ολοκληρωμένα λογισμικά», όπως το έθεσε η Lazer-Walker. Η Apple, όπως φαίνεται, ενδιαφέρεται μόνο για τα ολοκληρωμένα λογισμικά που εξακολουθούν να τραβούν τα βλέμματα.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…Το διαβάσαμε