ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Apple: Επεκτείνει το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ιρλανδία

Η Apple ανακοίνωσε την επέκταση των λειτουργιών SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου και Find My μέσω δορυφόρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία.

Οι χρήστες iPhone 14 μπορούν πλέον να συνδέονται με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν η κάλυψη κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi δεν είναι διαθέσιμη και οι κλήσεις από τη λειτουργία θα δρομολογούνται σε τοπικές εγκαταστάσεις υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Η λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου της Apple είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του iPhone 14 που χρησιμοποιούν iOS 16.1 σε υποστηριζόμενες χώρες και είναι δωρεάν για χρήση για δύο χρόνια.

Η Apple λέει ότι με την κυκλοφορία του iOS 16.2,  οι χρήστες που καλούν έναν τοπικό αριθμό υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης θα δρομολογούνται αυτόματα στο 112, τον ευρωπαϊκό αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης, εάν η κλήση δεν πραγματοποιηθεί λόγω απουσίας σήματος κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.

“Το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου καθιστά πιο προσιτές τις επικοινωνίες έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου, κάτι που είναι πολύ συναρπαστικό. Στην πράξη, σημαίνει ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να επικοινωνούν με το 112 όταν δεν έχουν κάλυψη κινητής τηλεφωνίας και χρειάζονται επείγουσα βοήθεια. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα σώσει πολλές ζωές και θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που ασχολούνται με αυτές τις συχνά πολύ περίπλοκες διασώσεις”, δήλωσε ο Gary Machado, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αριθμών Έκτακτης Ανάγκης. 

Το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά τον περασμένο μήνα και εκείνη την εποχή, η Apple είπε ότι θα επεκταθεί στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο. Η υποστήριξη για περισσότερες χώρες θα ακολουθήσει το επόμενο έτος, σύμφωνα με την Apple.

Η δορυφορική συνδεσιμότητα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενημέρωση μιας τοποθεσίας Find My‌ χωρίς WiFi ή συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας μέσω της εφαρμογής Find My‌.

Το διαβάσαμε