ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Apple: Ενημέρωση iWork για Mac και iOS

Η Apple ενημέρωσε τη συλλογή εφαρμογών iWork με νέα features, όχι μόνο για λειτουργικά συστήματα iOS, αλλά και για χρήστες Mac. Η αναβάθμιση εστιάζει σε 3 σημεία: Pages, Numbers και Keynote. Αν και το update θεωρείται μείζων για την έκδοση 12, σε κάθε application έγιναν μόνο μερικές αλλαγές. 

Αυτές είναι οι εξής:

iWork, Apple: Ενημέρωση iWork για Mac και iOS

Keynote

Όσον αφορά στο iOs, δίνεται πλέον η δυνατότητα για έως και 400% ζουμ στις διαφάνειες, αλλά και ακριβέστερη επεξεργασία του μεγέθους γραμματοσειράς.

Σε Mac, η εφαρμογή συντόμευσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το άνοιγμα και τη δημιουργία παρουσιάσεων φωτογραφιών ή εικόνων, την πρόβα τους και την έναρξη τους.

Numbers

Στο app για iOS, οι χρήστες μπορούν τώρα να αντιγράψουν ένα snapshot κελιών πίνακα χωρίς τύπους, κατηγορίες ή κρυφές τιμές, ενώ τα cells μπορούν να γεμίσουν με αυτόματη συμπλήρωση χρησιμοποιώντας το VoiceOver. Το Numbers υποστηρίζει επίσης την ακριβέστερη επεξεργασία του μεγέθους της γραμματοσειράς με έως και δύο δεκαδικά ψηφία.

Σε Mac, οι Συντομεύσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ή το άνοιγμα υπολογιστικών φύλλων και την προσθήκη σειρών σε έναν πίνακα, ενώ το VoiceOver μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία τύπων και τη πλήρωση κελιών χρησιμοποιώντας την αυτόματη συμπλήρωση.

Pages

Το Pages for iOS διαθέτει πλέον μια επιλογή για απευθείας δημοσίευση στα Apple Books με μεγέθη αρχείων έως 2 GB και υπάρχει η επιλογή γρήγορης εκκίνησης σύνταξης ενός νέου εγγράφου στο iPhone αγγίζοντας παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Σελίδες στην Αρχική οθόνη. Τα σχόλια μπορούν να διαβαστούν και οι αλλαγές μπορούν να παρακολουθηθούν με το VoiceOver, ενώ το μέγεθος της γραμματοσειράς μπορεί να επεξεργαστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Σε Mac, το Pages έχει την ίδια υποστήριξη VoiceOver, ενώ τα Shortcuts μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία και το άνοιγμα εγγράφων.

Οι εφαρμογές iWork για iOS και Mac είναι διαθέσιμες δωρεάν από το App Store και το Mac App Store.

Το διαβάσαμε