ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Απίστευτη ανακάλυψη: Απολίθωμα ποδιού δεινοσαύρου που σκοτώθηκε από αστεροειδή!

Ένα απολίθωμα ποδιού δεινοσαύρου διατηρημένο σε εξαιρετική κατάσταση, παρουσίασαν επιστήμονες στην Ντακότα των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το BBC, το πόδι, το οποίο καλύπτεται πλήρως από υπολείμματα δέρματος, είναι μόνο από τα πολλά σημαντικά ευρήματα που εντοπίζονται στο Τάνις, Πολιτεία της Βόρειας Ντακότα, των ΗΠΑ.


 

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι μόνο η εξαιρετική κατάστασή των αρχαίων αυτών δειγμάτων, που εντυπωσιάζει τους ειδικούς αλλά και οι εκτιμήσεις ότι τα προϊστορικά πλάσματα, τα απολιθώματα των οποίων και εντοπίζονται, σκοτώθηκαν και θάφτηκαν στην σκόνη 66 εκατομμύρια χρόνια πριν, την ίδια ακριβώς μέρα που ένας γιγάντιος αστεροειδής χτύπησε τη Γη έχοντας ως αποτέλεσμα το τέλος της εποχής των δεινοσαύρων και την εμφάνιση των θηλαστικών.

Δεδομένου ότι τα λίγα υπολείμματα δεινοσαύρων που έχουν βρεθεί σε βράχους δίνουν εικόνα για τα τελευταία χιλιάδες χρόνια πριν από την πρόσκρουση του αστεροειδούς, το να έχουμε ένα δείγμα που χρονολογείται ακριβώς από την ημέρα εκείνη, αποτελεί ένα ιδιαιτέρως σημαντικό εύρημα.

«Έχουμε τόσες πολλές λεπτομέρειες από αυτή την περιοχή που μας λένε τι συνέβη στιγμή προς στιγμή. Είναι σχεδόν σαν να το βλέπουμε να διαδραματίζεται στον κινηματογράφο», δήλωσε στο BBC ο Ρόμπερτ ΝτεΠάλμα, μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος είναι επικεφαλής της ανασκαφής στο Τάνις.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

 

Μοίρασε την γνώση…Το διαβάσαμε