ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

ΑΑΔΕ: Η Εφορία τώρα.. ψηφιακά

Στην ψηφιακή εποχή περνάει η Εφορία. Η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να βάλει τέλος στις επαφές των φορολογουμένων με τους εφοριακούς όσον αφορά διαδικαστικά ζητήματα καθημερινότητας, επιλογή υποθέσεων για έλεγχο, διασταυρώσεις, ακόμα και φορολογικές δηλώσεις οι οποίες θα είναι σχεδόν στο σύνολό τους προσυμπληρωμένες για φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Έρχεται η ψηφιακή Εφορία – Τι προβλέπει το σχέδιο της ΑΑΔΕ

Πιο συγκεκριμένα η Ανεξάρτητη Αρχή προχωρά στην επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων με προσυμπλήρωση στοιχείων, αυτόματες διαδικασίες για υποβολή και επεξεργασία αιτημάτων, για συμψηφισμούς και επιστροφές φόρων και για την έκδοση εγγράφων.

Αναλυτικότερα το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής για την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων προβλέπει ότι μέσα στο 2022 θα τεθούν σε λειτουργία οι ακόλουθες ψηφιακές δράσεις.

 • Αυτοματοποιημένο σύστημα επιστροφών φόρου με υλοποίηση ψηφιακής διαδικασίας κεντρικών επιστροφών φόρου Εισοδήματος Νομικών Προσώπων που είναι ενήμερα χωρίς αίτηση.
 • Δημιουργία πλατφόρμας για την υποβολή δηλώσεων λοιπών φόρων που υποβάλλονται χειρόγραφα.
 • Ολοκλήρωση Λειτουργίας myDATA και προσυμπλήρωση δηλώσεων από τα στοιχεία του myDATA.
 • Αυτόματη ενημέρωση βάσης Μητρώου Φορολογουμένων μέσω Διασύνδεσης με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).
 • Αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) (Τηλεφωνικό Κέντρο – Διαδικασία Εξυπηρέτησης).
 • Επέκταση των υπηρεσιών «Τα αιτήματά μου» και «Τα ραντεβού μου» στα Τελωνεία.
 • Αποδοχή καρτών εξωτερικού στις πληρωμές φορολογικών και τελωνειακών υποχρεώσεων.
 • Ανάπτυξη εφαρμογής (application) κινητών συσκευών για πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και σήμανση των εγγράφων της ΑΑΔΕ με QR Code για την επαλήθευση της εγκυρότητάς τους.
 • Ανάπτυξη εφαρμογής ψηφιακής υποβολής δηλώσεων Φόρου Κληρονομιάς.
 • Αυτόματη ενημέρωση Ε9 για τις δηλώσεις που υποβάλλονται μέσω του myProperty και ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής για τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ που εκδίδονται με χειρόγραφη διαδικασία.
 • Επέκταση της εφαρμογής ψηφιακής υποβολής δηλώσεων Φόρου Χρηματικής Δωρεάς και Γονικής Παροχής, δηλώσεων Φόρου Κερδών από Τυχερά Παίγνια και εφαρμογής ψηφιακής υποβολής δηλώσεων Φόρου
 • Μεταβίβασης Ακινήτων.
 • Ψηφιακή έκδοση φορολογικής ενημερότητας σε περιπτώσεις οφειλής με κριτήριο το προφίλ οφειλετών.
 • Αυτοματοποίηση της διαδικασίας πίστωσης των υπερεισπράξεων στους λογαριασμούς των φορολογουμένων ή συμψηφισμού με άλλες οφειλές τους χωρίς την παρεμβολή οποιασδήποτε διοικητικής διαδικασίας.
 • Ψηφιοποίηση του φορολογικού μητρώου. Έναρξη και μεταβολή Νομικών Οντοτήτων που δεν συστήνονται στο ΓΕΜΗ, διακοπή υπό ίδρυση ΦΠ, ΝΠ και Νομικών Οντοτήτων, μεταβολές και διαγραφή ΝΠ και Νομικών Οντοτήτων που συστήνονται στο ΓΕΜΗ, διαδικασία ένταξης στο Ειδικό Καθεστώς Αγροτών και διακοπή εργασιών επιχείρησης φυσικού προσώπου.
 • Επέκταση διαλειτουργικότητας με συστήματα άλλων Φορέων (ΓΕΜΗ, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου).

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr. 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε