ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Το Spotify κατηγορεί την Apple για παρεμπόδιση της επιχείρησης ηχητικών βιβλίων

Το Spotify ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα το εγχείρημα με ηχητικά βιβλία με 300.000 τίτλους, αλλά τώρα κατηγορεί την Apple για αθέμητο ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα η εφαρμογή podcast και μουσικής ανέφερε ότι η Apple απέρριψε το σύστημα αγορών ακουστικών βιβλίων της τρεις φορές λόγω παραβίασης των κανόνων της. Για να συμμορφωθεί, έπρεπε να κρύψει την τιμή των ηχητικών βιβλίων και να πραγματοποιήσει πωλήσεις εκτός της κύριας εφαρμογής μέσω ενός συνδέσμου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όλα αυτά καθιστούν πιο δύσκολο για το Spotify να ανταγωνιστεί, καθώς οι χρήστες δεν μπορούν εύκολα να συγκρίνουν τις τιμές.

Τα ηχητικά βιβλία του Spotify θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν δεκτά εάν η εταιρεία είχε ακολουθήσει τους κανόνες του App Store, δήλωσε η Apple. «Τους παρείχαμε σαφείς οδηγίες για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος και εγκρίναμε την εφαρμογή τους αφού έκαναν αλλαγές που την έφεραν σε συμμόρφωση», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

Το Spotify θα μπορούσε επίσης να έχει πουλήσει τα ηχητικά βιβλία του μέσω του συστήματος αγορών του App Store, αλλά η Apple θα έκανε περικοπή 30 τοις εκατό – θέτοντας τα ηχητικά βιβλία του Spotify σε σημαντικό μειονέκτημα έναντι των Apple Books.

Το διαβάσαμε