ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Το iPadOS 16 μετατρέπει το iPad σας σε “θηρίο” πολλαπλών εργασιών

H πρώτη φετινή κυκλοφορία του iPadOS 16 της Apple είναι πλέον διαθέσιμη και κυκλοφορεί σε συμβατά tablet.

Η εν λόγω ενημέρωση είναι διαθέσιμη για τα μοντέλα iPad Pro, το iPad 5ης γενιάς και νεότερες εκδόσεις, το iPad mini 5ης γενιάς και άνω, και το iPad Air 3ης γενιάς και άνω. Ωστόσο, ορισμένες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες μόνο σε iPad που τροφοδοτούνται είτε από τσιπ M1 είτε M2, σε αντίθεση με τον επεξεργαστή A15 Bionic ή χαμηλότερο.

Stage Manager

Το Stage Manager είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο και πιο αναμενόμενο νέο χαρακτηριστικό που συνοδεύει το iPadOS 16, καθώς ανανεώνει πλήρως την εμπειρία πολλαπλών εργασιών στα tablet της Apple.

Με ενεργοποιημένο το Stage Manager, όλες οι εφαρμογές iPad ανοίγουν σε παράθυρα με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους και μετακίνησης και μπορούν να ομαδοποιηθούν στα αριστερά της οθόνης για εύκολη εναλλαγή “σταδίου”. Στο κάτω μέρος, έχουμε μια σταθερή γραμμή εργασιών, με αγαπημένες και πρόσφατες εφαρμογές, για εύκολη πρόσβαση και εναλλαγή μεταξύ αυτών.

Πλήρης υποστήριξη εξωτερικής οθόνης

Η πλήρης υποστήριξη εξωτερικής οθόνης δεν είναι ακόμη διαθέσιμη αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία, καθώς άπαντες έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν το iPad τους με εξωτερική οθόνη χωρίς επιτυχία.

Το Stage Manager θα ξεκλειδώσει την πλήρη υποστήριξη εξωτερικής οθόνης στη σωστή αναλογία διαστάσεων για την οθόνη σας, σε ανάλυση έως και 6K. Εάν κάνετε χρήση μιας εξωτερικής οθόνης, ο χρήστης θα μπορείτε να “τρέξετε” έως και οκτώ εφαρμογές με παράθυρα ταυτόχρονα, τέσσερις στην οθόνη του iPad και τέσσερις στην εξωτερική οθόνη.

Πρόσθετες λειτουργίες

Η εφαρμογή Messages έχει ενημερωθεί για να υποστηρίζει την επισήμανση συνομιλιών ως μη αναγνωσμένων, καθώς και τη δυνατότητα επεξεργασίας των απεσταλμένων μηνυμάτων ή αναίρεσης της αποστολής τους.

Το SharePlay έχει επεκταθεί στην εφαρμογή Μηνύματα, επιτρέποντας στον χρήστη να προσκαλεί φίλους και συγγενείς να παρακολουθήσουν μαζί μια ταινία ή μια εκπομπή, ενώ κάνουν παρέα σε ένα νήμα Μηνυμάτων.

Το πρόγραμμα περιήγησης Safari διαθέτει πλέον τη λειτουργία κωδικών πρόσβασης της Apple, την οποία η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι εδώ για να αντικαταστήσει τους κωδικούς πρόσβασης, αντί να χρησιμοποιεί απλώς το Face ID ή το Touch ID του iPad σας για έλεγχο ταυτότητας.

Το Freeform είναι ένα νέο εργαλείο συνεργασίας, το οποίο, όπως και η πραγματική εξωτερική υποστήριξη, “έρχεται αργότερα φέτος”.

Το διαβάσαμε