ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Το iOS 16 θα φτάσει σε iPhone 8 και μεταγενέστερα

Η Apple ανακοίνωσε το νέα βασικά λειτουργικά της συστήματα για τηλέφωνα, tablet, smartwatches και υπολογιστές στο WWDC.

Όσον αφορά στο iOS 16, η αναβάθμιση προσθέτει νέους γρήγορους τρόπους για το χρήστη να τσεκάρει συγκεκριμένες πληροφορίες από applications χωρίς να χρειάζεται να ανοίγει όλη την εφαρμογή, βελτιώνει τα notification, προσθέτει νέα features στα μηνύματα και υποστηρίζει Apple Wallet και Pay Later. Στο πλάνο υπάρχει πάντα και η δυνατότητα για Always On Display, όπου η συσκευή ενημερώνει ακόμα και κλειδωμένη για αναπάντητες ή εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα ή ακόμα και για την ώρα, όμως όπως όλα δείχνουν θα είναι διαθέσιμη στα τηλέφωνα επόμενης γενιάς.

Το iOs 16 θα βγει για iPhone 8/8 Plus και iPhone X από το 2017 και μεταγενέστερα μοντέλα. Αυτομάτως παλιότερες συσκευές που τρέχανε iOs 15, όπως iPhone 6s (από το 2015), iPhone 7, το αρχικό SE και το iPod touch (7η γενιά), δε θα υποστηρίζονται πλέον.

iOS 16, Το iOS 16 θα φτάσει σε iPhone 8 και μεταγενέστερα

Το iPadOS 16 προσθέτει νέες βελτιωμένες δυνατότητες multitasking και πλήρη υποστήριξη σε εξωτερικές οθόνες iPad που τροφοδοτούνται με M1. Επίσης έρχονται νέα tools για το Mail και το Safari. Βελτιωμένο θα είναι και το app για τον καιρό στα tablet της Apple.

iOS 16, Το iOS 16 θα φτάσει σε iPhone 8 και μεταγενέστερα

Η νέα ενημέρωση θα σαπορτάρει όλες τις εκδόσεις iPad Pro, iPad Airs (3ης γενιάς και μεταγενέστερες), Vanilla iPad (5ης γενιάς και μεταγενέστερες) και iPad mini (5ης γενιάς και μεταγενέστερες). Κάπως έτσι σταματάει η υποστήριξη για iPad Air 2 (μοντέλο του 2014, σχεδόν 8 ετών πια) και iPad mini 4 (2015).

Ερχόμαστε στο watchOS 9 το οποίο για να τρέξει απαιτεί κινητό με iOS 16. Οπότε κάποιος που έχει ακόμα και το πιο καινούργιο Apple Watch, θα χρειαστεί και ένα iPhone 8/X ή νεότερο. Κοιτάζοντας λοιπόν τα ρολόγια, η υποστήριξη θα είναι για Apple Watch Series 4 και νεότερα, αλλά και για το Watch SE. Σταματάνε οι αναβαθμίσεις για Series 3.

iOS 16, Το iOS 16 θα φτάσει σε iPhone 8 και μεταγενέστερα

Τέλος, το macOS Ventura το οποίο κάνει τόσο για desktops όσο και για laptops που τροφοδοτούνται από Intel και Apple, θα αρχίζει από μοντέλα MacBook (Pro) και iMac (Pro) του 2017.

iOS 16, Το iOS 16 θα φτάσει σε iPhone 8 και μεταγενέστερα

Το διαβάσαμε