ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Τεχνητή νοημοσύνη: 40.000 νέα χημικά όπλα.. σε έξι ώρες

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους επιστήμονες να εφεύρουν νέα φάρμακα, ωστόσο όπως κάθε τι που βρίσκεται στα χέρια του ανθρώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κακούς σκοπούς. Αυτό ήθελαν να δείξουν και οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν το συγκεκριμένο πείραμα.

Χρησιμοποίησαν λοιπόν μία τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό φαρμάκων και της έδωσαν την εντολή να σχεδιάσει χημικά όπλα για να επιδείξουν πόσο εύκολο είναι να εκμεταλλευτεί κάποιος την τεχνολογία για σχεδιασμό όπλων. Η τεχνητή νοημοσύνη λοιπόν εφηύρε 40.000 πιθανώς θανατηφόρα μόρια σε μόλις έξι ώρες.

Ανάμεσα στις δεκάδες χιλιάδες νέες ουσίες, μερικές ήταν τόσο ισχυρές όσο το VX, το ισχυρότερο αέριο νεύρων που έχει εφευρεθεί ποτέ. Τρομοκρατημένοι από τα αποτελέσματα, δημοσίευσαν την έρευνά τους στο Nature Machine Intelligence.

Δεν ήμασταν σίγουροι για το τι θα δούμε. Τα μοντέλα μας είναι σχετικά καινούριες τεχνολογίες και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως. Αυτό που ξεχώρισε στην αρχή ήταν πως πολλά από τα παραγόμενα στοιχεία ήταν πιο τοξικά από το VX. Αυτές βέβαια είναι προβλέψεις που δεν έχουμε επιβεβαιώσει και σίγουρα δε θέλουμε να επιβεβαιώσουμε μόνοι μας. Αλλά τα μοντέλα είναι πολύ καλά οπότε ακόμα κι αν υπάρχουν μερικά ψευδώς θετικά, φοβάμαι πως υπάρχουν μερικά πολύ ισχυρά μόρια εκεί. Αυτό που με τρομάζει είναι το πόσο εύκολο ήταν. Πολλά από αυτά που χρησιμοποιήσαμε προσφέρονται δωρεάν. Μπορείς να κατεβάσεις ένα dataset τοξικότητας από παντού. Αν έχεις και κάποιον να προγραμματίζει σε Python και έχει ικανότητες εκμάθησης μηχανής, μπορεί να δημιουργήσουν κάτι σαν αυτό το μοντέλο. Δε θέλω να ακουστώ υπερβολικός, αλλά είναι πολύ εύκολο να αναπαράγει κάποιος αυτό που κάναμε.Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε