ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Τα Amber Alerts έρχονται στο Instagram

Η Meta φέρνει τη λειτουργία Amber Alerts στο Instagram προκειμένου να βοηθήσει στην ανεύρεση εξαφανισμένων παιδιών, όπως το αρχικό Amber Alert που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του ’90.

Μέσω αυτής της δυνατότητας, οι χρήστες μπορούν να βλέπουν και να κοινοποιούν ειδοποιήσεις για εξαφανισμένα παιδιά στην περιοχή τους. Προκειμένου να γνωρίζει σε ποιους να αποστείλει την ειδοποίηση, το Instagram χρησιμοποιεί διάφορους παράγοντες, όπως είναι η πόλη που αναφέρεται στο προφίλ σας, η διεύθυνση IP σας και οι υπηρεσίες τοποθεσίας, εάν είναι ενεργοποιημένες.

Όπως εξήγησε η πλατφόρμα, τα alerts θα εμφανίζονται κανονικά στη ροή. Εκεί θα υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες για το εξαφανισμένο παιδί, όπως φωτογραφία, περιγραφή, τελευταία γνωστή τοποθεσία και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει στην εύρεση του παιδιού. Ακόμα, θα μπορείτε να κάνετε share το alert με τους φίλους σας, επιτρέποντας σε περισσότερα άτομα να μάθουν για το εξαφανισμένο παιδί και να βοηθήσει στο να βρεθεί.

Αυτή τη στιγμή, το Instagram διαθέτει τη λειτουργία Amber Alert σε 25 χώρες: ΗΠΑ, Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Εκουαδόρ, Ελλάδα, Γουατεμάλα, Ιρλανδία, Τζαμάικα, Κορέα, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Μάλτα, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ρουμανία, Νότια Αφρική, Ταϊβάν, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αν και μόνο οι χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα θα έχουν τη δυνατότητα κατά την κυκλοφορία, η πλατφόρμα δήλωσε ότι εργάζονται για την επέκταση του Amber Alert σε περισσότερα μέρη στον κόσμο.

Το διαβάσαμε