ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Σχεδόν οι μισοί χρήστες Android σκέφτονται να πάρουν iPhone

Νέα έρευνα δείχνει ότι το 49% των χρηστών Android σκέφτεται να το αγοράσει iPhone λόγω της «υπεροχής» σε θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας. Ακόμα, οι καταναλωτές ανέφεραν ότι αισθάνονται πιο ασφαλείς χρησιμοποιώντας το iPhone 13 Pro Max αντί για το Galaxy S22 Ultra της Samsung.

Η εταιρεία ερευνών Beyond Identity ρώτησε 1.003 Αμερικανούς σχετικά με τις συνήθειες και τα συναισθήματα για την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 76% των χρηστών της Apple αισθάνονται πιο ασφαλείς με το iOS, ενώ το 74% των χρηστών Android έχει την ίδια αντίληψη.

Σύμφωνα με τους χρήστες κάθε τύπου smartphone, το iPhone 13 Pro Max το αισθάνονται εντυπωσιακά πιο ασφαλές από το Samsung Galaxy S22 Ultra. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες του iPhone 13 είχαν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να πουν ότι το δικό τους ήταν το πιο ασφαλές smartphone που χρησιμοποίησαν ποτέ.

Τα βασικά ευρήματα της μελέτης δείχνουν επίσης πώς οι υπηρεσίες cloud επηρεάζουν τους χρήστες Apple και Android:

  • Το 20% των χρηστών του iCloud Keychain αισθάνεται εξαιρετικά ασφαλής, ενώ μόνο το 13% των χρηστών του Google Password Manager αισθάνεται το ίδιο.
  • Το 27% των χρηστών της Apple αισθάνεται εξαιρετικά ασφαλής χρησιμοποιώντας το iCloud ενώ το 22% των χρηστών του Google Drive αισθάνεται το ίδιο.

Δεδομένου ότι τα λειτουργικά συστήματα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα διαθέτουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, η έρευνα δείχνει ότι το 33% των χρηστών Android σκέφτεται να αλλάξει το iPhone λόγω της κυκλοφορίας του iOS 16 τον επόμενο μήνα. Ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά ασφαλείας που έρχονται σε αυτό το λειτουργικό σύστημα είναι η λειτουργία κλειδώματος.

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι χρήστες iPhone είναι επίσης πιο προσεκτικοί με την ψηφιακή τους ασφάλεια, καθώς είναι πιο πιθανό να επιλέξουν ένα εξαψήφιο pin αντί για ένα τετραψήφιο για να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους.

Οι χρήστες iPhone προτιμούν επίσης να ελέγχουν την παρακολούθηση της τοποθεσίας τους και να χρησιμοποιούν την αναγνώριση προσώπου.

Τέλος, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με παραβιάσεις ασφαλείας στα iPhone και τα τηλέφωνά τους Android. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 40% ή περισσότερο των χρηστών iOS και Android είχαν υποστεί επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού ή απάτες στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, η Apple είχε για άλλη μια φορά το πλεονέκτημα καθώς περισσότεροι από τους χρήστες της ανέφεραν ότι δεν αντιμετώπισαν ποτέ παραβίαση ασφαλείας οποιουδήποτε είδους. Και όταν αυτές συνέβαιναν, είχαν 20% περισσότερες πιθανότητες να ανακτήσουν πλήρως τα δεδομένα που είχαν χάσει σε σύγκριση με τους χρήστες Android. Βέβαια, οι χρήστες της Apple ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι χάνουν τακτικά τα τηλέφωνά τους — συχνά έως και έξι ή περισσότερες φορές τους τελευταίους έξι μήνες.

Το διαβάσαμε