ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Συμφωνία Spotify – Google για δύο τρόπους πληρωμής


Google, Συμφωνία Spotify – Google για δύο τρόπους πληρωμής

Για πρώτη φορά σε μία app μπορεί κανείς να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πληρώνει τη συνδρομή σε μία υπηρεσία. Η δυνατότητα αυτή προκύπτει από τη συμφωνία στην οποία ήρθε η Google με το Spotify.

H συμφωνία αυτή προβλέπει ότι οι συνδρομητές του Spotify που κατεβάζουν την εφαρμογή από το Google Play Store έχουν την επιλογή του τρόπου με τον οποίο θα πληρώσουν τη συνδρομή, δηλαδή είτε μέσα από το σύστημα του Spotify, είτε μέσω του τρόπου συναλλαγών του Google Play Billing. Είναι μία πρώτη εφαρμογή του να υπάρχουν δύο τρόποι πληρωμής στην ίδια εφαρμογή.

Η Google επέλεξε το Spotify προκειμένου να δοκιμάσει την παράλληλη δυνατότητα πληρωμής μίας υπηρεσίας σε ένα app. To Spotify θέλει να εξερευνήσει την αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου της διπλής δυνατότητας πληρωμής. Αυτή τη στιγμή, η Google δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες θα μπορούν να υποστηρίζουν τη διπλή αυτή δυνατότητα πληρωμών. Το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες υπηρεσίες.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Το διαβάσαμε