ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Σκηνοθέτης κατηγορεί το TikTok ότι επιτρέπει υβριστικά σχόλια σε βίντεο

Ένα βίντεο στο TikTok σχετικά με τη σεξουαλική συναίνεση έχει πλημμυρίσει από σχόλια ανδρών που κατηγορούν τις γυναίκες για επίθεση.

Πολλοί από αυτούς αναφέρουν τον Andrew Tate, τον αμφιλεγόμενο influencer που έχει αποκλειστεί από πολλές πλατφόρμες για τις μισογυνιστικές του απόψεις.

Το δίλεπτο βίντεο, από έναν λογαριασμό με περίπου 1.700 ακόλουθους, έχει προβληθεί περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια φορές. Η δημιουργός του Emmeline Hartley θεωρεί ότι οι αλγόριθμοι του TikTok προκαλούν περισσότερο μίσος προς την ταινία. Στα άτομα που χρησιμοποιούν το TikTok προβάλλεται περιεχόμενο που βασίζεται σε ένα μείγμα βίντεο που τους άρεσε προηγουμένως και στα οποία έχουν παρακολουθήσει και σχολιάσει άτομα που τους αρέσουν.

Το TikTok είπε ότι ο μισογυνισμός απαγορεύτηκε στην πλατφόρμα. «Οι οδηγίες της κοινότητάς μας το χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα ως μια ιδεολογία μίσους και είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν θέλουμε αυτό το περιεχόμενο στην πλατφόρμα μας», είπε ένας εκπρόσωπος. Πρόσθεσε ότι είχε αφαιρέσει περισσότερα από 100 σχόλια από το βίντεο της κυρίας Χάρτλεϊ, τα οποία είπε ότι ήταν ένα μικρό ποσοστό του αριθμού που είχε απομείνει.

Η κ. Χάρτλεϊ είπε ότι του ήταν αδύνατο να έρθει σε άμεση επαφή με κάποιον από την πλατφόρμα για να λάβει βοήθεια. «Δεν έχουμε την ικανότητα ή το ανθρώπινο δυναμικό να απαντήσουμε σε όλα τα σχόλια», είπε η κ. Χάρτλεϊ. “Σκέφτηκα, “τι έκανα; Έκανα μια ταινία που βοηθά την κουλτούρα του βιασμού”.

Λέει ότι έχει δει άλλα βίντεο στο TikTok που έχουν κατακλυστεί από υβριστικά σχόλια, όπου ο δημιουργός κάνει έκκληση για likes και θετικότητα για να τους βοηθήσει “να τους τραβήξουν πίσω από τη λάθος πλευρά του TikTok”.

Το διαβάσαμε