ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Ρεκόρ ταχύτητας σύνδεσης 319 TB/s στο Internet


Ρεκόρ ταχύτητας σύνδεσης στο Internet στην Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες τερμάτισαν την ταχύτητα σύνδεσης στο Internet με 319 Terabits το δευτερόλεπτο, ρίχνοντας την ψηφιακή τους σκόνη σε όλους τους άλλους. Πέρα από το θέμα των συγκρίσεων, βέβαια, η εξέλιξη αυτή ανοίγει τις πόρτες σε νέες δυνατότητες online σύνδεσης.

Η ταχύτητα σύνδεσης των 319 TB/s δεν είναι κάτι απλό και δείχνει την εξέλιξη που έχει συντελεστεί στην τεχνολογία οπτικών ινών, με την Ιαπωνία να οδηγεί την κούρσα της εξέλιξης αυτής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίτευγμα των Κινέζων έγινε σε μία γραμμή οπτικής ίνας μήκους μεγαλύτερου των 3000 χιλιομέτρων.

Ένα άλλο στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί εδώ είναι ότι η ταχύτητα των 319 TB/s επετεύχθη σε μία γραμμή, η οποία είναι πλήρως συμβατή με τα υπάρχοντα δίκτυα οπτικών ινών, κάτι που εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αλλάξει πολλά στις μελλοντικές συνδέσεις.

Για συγκριτικούς σκοπούς, αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας σύνδεσης στο Internet ήταν τα 178 ΤΒ/s του 2020, δηλαδή περίπου το μισό από το νέο ρεκόρ του Ιουνίου του 2021.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Το διαβάσαμε

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.