ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Πως να σκανάρετε QR code με smartphone Samsung Galaxy

Τα QR code αποτελούν πλέον καθημερινότητα, καθώς μπορείτε να τα βρείτε από το τραπέζι σε ένα εστιατόριο μέχρι τις επαγγελματικές κάρτες και τα Samsung Galaxy smartphone δεν θα μπορούσαν να απέχουν από το σκανάρισμά τους.

Το καλό με το τηλέφωνό σας Samsung είναι ότι δεν απαιτεί να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή για να σαρώσετε έναν κωδικό QR. Το μόνο που κάνετε είναι να ανοίξετε την εφαρμογή κάμερας του τηλεφώνου σας, όπως κάνετε τακτικά όταν θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία. Στη συνέχεια, στρέψτε το shooter της συσκευής σας στον κωδικό QR χωρίς να πατήσετε το κουμπί κλείστρου.

Εάν το τηλέφωνό σας διαβάζει σωστά τον κωδικό, εμφανίζεται μια καρτέλα στο κάτω μέρος της οθόνης σας, η οποία σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με το περιεχόμενο του κωδικού QR. Για παράδειγμα, εάν ο κωδικός QR περιέχει διαπιστευτήρια Wi-Fi, το τηλέφωνό σας συνδέεται αυτόματα σε ένα δίκτυο. Αν είναι σύνδεσμος, ανοίγει στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Samsung Galaxy, Πως να σκανάρετε QR code με smartphone Samsung Galaxy

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η καρτέλα εμφανίζει πρόσθετες επιλογές, οι οποίες μπορεί να είναι χρήσιμες εάν δεν σκοπεύετε να ανοίξετε το περιεχόμενο αμέσως, αλλά προτιμάτε να το αποθηκεύσετε ή να το μοιραστείτε.

Οι “απείθαρχοι” κωδικοί QR που δεν σαρώνουν

Εάν δεν συμβαίνει τίποτα όταν στρέφετε την κάμερά σας σε έναν κωδικό QR, κρατήστε το τηλέφωνό σας πιο μακριά από αυτό. Μπορείτε επίσης να πατήσετε τον κωδικό QR στην οθόνη σας για να βοηθήσετε την κάμερα του τηλεφώνου σας να εστιάσει σε αυτόν. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι ο φακός σας είναι καθαρός, καθώς το τηλέφωνό σας μπορεί να δυσκολευτεί να αποκρυπτογραφήσει τον κωδικό εάν κάτι εμποδίζει την προβολή του.

Το διαβάσαμε