ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Πρωτότυπο Pixel 2 εμφανίστηκε με σύστημα αναγνώρισης ίριδας

Τweet που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή από το Internal Archives δείχνει εικόνες ενός πρωτότυπου Pixel 2 του 2017. Το ξεχωριστό αυτής της συσκευής είναι ότι η Google την έχει εξοπλίσει με σύστημα αναγνώρισης ίριδας. Ο 8MP selfie snapper έχει αντικατασταθεί από μια μπροστινή κάμερα με υπέρυθρο φίλτρο και ένα IR LED είναι τοποθετημένο στην άλλη πλευρά.

Μια εφαρμογή “Iris Demo” επιτρέπει στους χρήστες να επαληθεύουν και να καταχωρούν τις ίριδες τους ευθυγραμμίζοντας τα μάτια τους με δύο κύκλους. Αυτή η συσκευή, σύμφωνα το Internal Archive, “τρέχει το AOSP, μια πολύ κενή έκδοση του Android, αυτό το Pixel είναι αρκετά σκέτο. Είναι προφανές ότι ο μόνος σκοπός αυτής της μονάδας ήταν να δοκιμάσει την Αναγνώριση Iris, καθώς του λείπουν άλλα εσωτερικά εργαλεία. Συνολικά, αυτό είναι ένα πολύ μοναδικό κομμάτι της ιστορίας του πρωτότυπου!”.

Η Google δανείστηκε πράγματα από την κάμερα TrueDepth της Apple για να δημιουργήσει μια ασφαλή έκδοση του Face Unlock για το Pixel 4. Η λειτουργία έλειπε από τα Pixel 5 και Pixel 6, ενώ για τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro επανέφερε μια διαφορετική έκδοση του Face Unlock, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου. Η Google δεν θεωρεί ότι είναι αρκετά ασφαλές για την επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου ή κατά το άνοιγμα μιας εφαρμογής.

Για να θεωρείται ασφαλής, η Google δεν θέλει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που να επιτρέπει την πλαστογράφηση για το ξεκλείδωμα μιας συσκευής περισσότερο από το 7% των φορών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλαστογράφηση θα επιτρέψει σε κάποιον άλλο εκτός από τον κάτοχο του τηλεφώνου να ανοίξει μια συσκευή Pixel 7 χρησιμοποιώντας το Face Unlock περισσότερο από το 20% των περιπτώσεων.

Σημειώνεται πως η Google χρησιμοποιεί σάρωση ίριδας για να ασφαλίσει τα κέντρα δεδομένων της.

Το διαβάσαμε