ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Προσοχή σε δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ & τράπεζες ζητά η κυβέρνηση μετά την επίθεση στα ΕΛΤΑ!

Έγγραφο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καλεί σε εγρήγορση δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ και τράπεζες μετά από την επίθεση χάκερς που δέχτηκαν τα ΕΛΤΑ και η οποία γονάτισε το σύστημά τους, βγάζοντας εκτός σειρά υπηρεσιών.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη ανησυχία για «κυβερνοεπιθέσεις» σε συστήματα που διαχειρίζονται το σύνολο των λειτουργιών του Κράτους ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, η χώρα μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα (και) Ρώσων χάκερς μετά την στήριξη που παρείχε στην Ουκρανία.

Η κατάσταση φαίνεται πως έχει κινητοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με το τελευταίο να απευθύνεται εγγράφως σε φορείς και Οργανισμούς που ενδέχεται να στοχοποιηθούν ως “θύματα κυβερνοεγκληματιών”, ζητώντας την αυξημένη προσοχή τους, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με άνοιγμα αλληλογραφίας, ιούς στο internet, εγκατάσταση λογισμικού κτλ.

Εν τω μεταξύ, σε νέα ανακοίνωση μετά την «κυβερνοεπίθεση» που δέχθηκαν προχώρησαν τα ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με αυτή, «προσδιορίστηκε ότι η στοχευμένη κυβερνοεπίθεση που είχε στόχο την κρυπτογράφηση των κρίσιμων συστημάτων για την επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΛΤΑ, ξεκίνησε από κακόβουλο λογισμικό μηδενικού χρόνου, το οποίο εγκαταστάθηκε σε σταθμό εργασίας και με την τεχνική https reverse shell συνδέθηκε σε υπολογιστικό σύστημα το οποίο ελεγχόταν από ομάδα κυβερνοεγκληματιών».

Όπως επισημαίνουν για την επίλυση του προβλήματος «εξετάζονται ένα προς ένα περισσότερα από 2500 τερματικά συστήματα για λόγους ΙΤ ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα εγκαθίστανται και προγράμματα agent».

Ενημερώνουν παράλληλα ότι σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, η διανομή αλληλογραφίας και δεμάτων θα γίνει κανονικά, αλλά στα καταστήματα δεν θα εξυπηρετούνται οι εισπράξεις λογαριασμών, η αποστολή αλληλογραφίας και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

 


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε