ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Προσοχή! Η Microsoft ενέκρινε υδατογράφημα στα Windows 11 στην επιφάνειας εργασίας για μη υποστηριζόμενους υπολογιστές (εγώ πάλι ακόμα δεν το έχω δει…)!

Σε αντίθεση με τα Windows 10, τα Windows 11 συνοδεύονται από ορισμένες μάλλον αυστηρές απαιτήσεις υλικού για επεξεργαστές και άλλες δυνατότητες. Απαιτεί κυρίως την παρουσία ενός επεξεργαστή 8ης γενιάς ή νεότερου επεξεργαστή μαζί με το Trusted Platform Module (TPM) 2.0 στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, υπάρχει ένας εύκολος και επίσημος τρόπος για να ξεπεράσετε αυτές τις απαιτήσεις και να εγκαταστήσετε τα Windows 11.

Η επεξεργασία του μητρώου είναι το μόνο που χρειάζεται για να παρακάμψετε τις απαιτήσεις TPM και επεξεργαστή και να εγκαταστήσετε τα Windows 11. Ενώ η λύση λειτουργεί και η Microsoft δεν σχεδιάζει να διακόψει τη μέθοδο, η τελευταία προαιρετική ενημέρωση έχει ενεργοποιήσει αθόρυβα μια νέα δυνατότητα που προσθέτει ένα υδατογράφημα “μη υποστηριζόμενη συσκευή” στην επιφάνεια εργασίας.

Η Microsoft δοκιμάζει A/B το υδατογράφημα με Insiders εδώ και μερικές εβδομάδες και φαίνεται ότι η εταιρεία το έχει εγκρίνει για τις συσκευές παραγωγής (RTM). Η τελευταία προαιρετική ενημέρωση, η οποία είναι διαθέσιμη στο Κανάλι προεπισκόπησης έκδοσης, περιλαμβάνει το υδατογράφημα της επιφάνειας εργασίας για να υπενθυμίζει στους χρήστες τις αδυναμίες του συστήματός τους.

Βέβαια εγώ, παρόλο που είμαι Insider και έχω την πιο τελευταία ενημέρωση σε μη υποστηριζόμενο μηχάνημα, αυτή την ειδοποίηση δεν την έχω δει ακόμα

Η κίνηση δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Microsoft δεν συνιστά αυτόν τον τρόπο δράσης – και η εταιρεία έχει ζητήσει στο παρελθόν από τους χρήστες να αναβαθμίσουν το υλικό τους για να πληρούν τα νέα πρότυπα των Windows 11.

Μη υποστηριζόμενο υδατογράφημα των Windows 11

Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα παραπάνω, το υδατογράφημα «Οι απαιτήσεις συστήματος δεν πληρούνται» εμφανίζεται πάνω από το ρολόι και το κέντρο ελέγχου και το μήνυμα κατευθύνει τους χρήστες στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Η εφαρμογή Ρυθμίσεις έχει επίσης ενημερωθεί με banner που προειδοποιεί τους χρήστες για πιθανή «ζημία» σε ένα σύστημα σε αυτό το σενάριο και περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο προς την τεκμηρίωση υποστήριξης στον ιστότοπο της Microsoft.

Προειδοποίηση Windows 11

Ευτυχώς, το υδατογράφημα εμφανίζεται μόνο στην επιφάνεια εργασίας και δεν θα επηρεάσει εφαρμογές όπως το σφάλμα ενεργοποίησης των Windows.

Αν και αυτά είναι μερικά καλά νέα, η Microsoft έχει προειδοποιήσει προηγουμένως ότι ενδέχεται να μην παρέχονται ζωτικές ενημερώσεις ασφαλείας σε τέτοιους μη υποστηριζόμενους υπολογιστές στο μέλλον. Προς το παρόν, οι ενημερώσεις εξακολουθούν να παραδίδονται σε αυτές τις συσκευές.

Πώς να αφαιρέσετε το υδατογράφημα

Παρόλο που η προειδοποίηση “δεν πληρούνται οι απαιτήσεις συστήματος” των Windows 11 δεν είναι επιβλαβής και μπορεί να αγνοηθεί με ασφάλεια, μπορεί να είναι ακόμα αρκετά ενοχλητική.

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να αφαιρέσετε το υδατογράφημα. Εάν η συσκευή σας έχει λάβει το υδατογράφημα μετά την ενημέρωση, μπορείτε να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows 11 και να τροποποιήσετε τα κλειδιά συστήματος για να απενεργοποιήσετε πλήρως τα υδατογραφήματα.

Για να αφαιρέσετε τα υδατογραφήματα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor).
  • Στην αριστερή πλευρά, ανοίξτε το HKEY_CURRENT_USER,
  • Αναζητήστε μια καταχώρηση που ονομάζεται UnsupportedHardwareNotificationCache.
  • Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και αλλάξτε την τιμή SV2 DWORD από 1 σε 0.
  • Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Μετά την επανεκκίνηση, το υδατογράφημα θα πρέπει να έχει φύγει και δεν θα εμφανιστεί ξανά, εκτός εάν η Microsoft ανακαλέσει την εισβολή με μια ενημέρωση από την πλευρά του διακομιστή.

 


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε