ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Πέντε κρυφές λειτουργίες για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο YouTube

Το YouTube είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ροής στον κόσμο, με ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού να ξοδεύει ώρες σε αυτό κάθε μέρα. Και αν αφιερώνετε τόσο πολύ χρόνο σε αυτό, είναι καλύτερο να το κάνετε με τον σωστό τρόπο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές τις κρυφές λειτουργίες για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο YouTube.

Παύση του ιστορικού αναζήτησης και παρακολούθησης YouTube

Το YouTube έχει γίνει αρκετά καλό στο να προτείνει πράγματα που θέλετε να δείτε, για να σας κάνει να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στην εφαρμογή. Αυτό το κάνει χρησιμοποιώντας το ιστορικό αναζήτησης και παρακολούθησης. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να παραδώσετε τη συσκευή σας σε ένα άλλο άτομο για λίγο για να παίξει, ας πούμε, τη μουσική του; Αυτό έχει τη δυνατότητα να χαλάσει τις προτάσεις σας. Ευτυχώς, το YouTube διαθέτει μια δυνατότητα που βοηθά στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις YouTube στο τηλέφωνό σας πατώντας στο εικονίδιο του προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, πατώντας στο “Ρυθμίσεις”
Επιλέξτε “Ιστορικό και απόρρητο”
Εναλλαγή σε “Παύση ιστορικού παρακολούθησης” και “Παύση ιστορικού αναζήτησης”

Με αυτόν τον τρόπο θα αναγκαστεί το YouTube να σταματήσει να καταγράφει τις αναζητήσεις σας και τα βίντεο που έχετε παρακολουθήσει, κάτι που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις προτάσεις σας για βίντεο σχετικές.

Ορίστε μια υπενθύμιση για να κάνετε ένα διάλειμμα

Το YouTube έχει σχεδιαστεί για να είναι εθιστικό και μπορείτε γρήγορα να μεταφέρεστε από το ένα βίντεο στο άλλο με τις ώρες. Για να σταματήσετε αυτό, χρειάζεστε μεγάλη δύναμη θέλησης ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία “Remind me to take a break”. Το χαρακτηριστικό σας υπενθυμίζει να κάνετε ένα διάλειμμα, ενώ μια άλλη παραλλαγή της λειτουργίας σας υπενθυμίζει την ώρα του ύπνου σας.

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του YouTube χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που δίνονται παραπάνω
Επιλέξτε Γενικά
Ενεργοποιήστε την εναλλαγή “Υπενθύμισέ μου να κάνω ένα διάλειμμα” και ορίστε μια συχνότητα υπενθύμισης

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το “Remind me when it is time” για να σας υπενθυμίσει πότε είναι ώρα για ύπνο

Απενεργοποιήστε την αυτόματη αναπαραγωγή επόμενου βίντεο του YouTube

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει εάν έχετε έναν εθισμό στο YouTube που εξοντώνει είναι η απενεργοποίηση της λειτουργίας αυτόματης αναπαραγωγής στην εφαρμογή. Ενεργοποιήστε το και το YouTube σταματά την προεπιλεγμένη συμπεριφορά του για αυτόματη αναπαραγωγή του επόμενου προτεινόμενου βίντεο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις YouTube
Ανοίξτε το μενού Αυτόματη αναπαραγωγή
Απενεργοποιήστε το διακόπτη “Αυτόματη αναπαραγωγή επόμενου βίντεο”.

Ελέγξτε τις μεταγραφές βίντεο

Αν δυσκολεύεστε να παρακολουθήσετε την ομιλία ή θέλετε να σημειώσετε όσα λέγονται σε ένα βίντεο, τότε το YouTube σας κάλυπτε για άλλη μια φορά με τη λειτουργία μεταγραφής. Η χρήση του εξαλείφει την ανάγκη για παύση του βίντεο κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα βήματα μπορούν να αναπαραχθούν μόνο στον ιστότοπο για υπολογιστές, καθώς η εφαρμογή για κινητά δεν έχει ακόμη αποκτήσει τη δυνατότητα.

Μεταβείτε στο youtube.com στον υπολογιστή σας και ανοίξτε οποιοδήποτε βίντεο YouTube
Επιλέξτε το μενού με τις τρεις κουκκίδες.
Κάντε κλικ στο “Εμφάνιση μεταγραφής”.

Δημιουργήστε έναν σύνδεσμο με δυνατότητα κοινής χρήσης

Ένα άλλο ωραίο τέχνασμα που μπορείτε να κάνετε στον ιστότοπο για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι να κάνετε αναπαραγωγή του βίντεο από μια συγκεκριμένη στιγμή όταν πατάτε έναν κοινόχρηστο σύνδεσμο.

Ανοίξτε το YouTube σε υπολογιστή και παίξτε οποιοδήποτε βίντεο
Πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης και επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου που λέει “Έναρξη στο”
Εισαγάγετε την ώρα από την οποία θέλετε να δείτε το βίντεο για να ξεκινήσετε
Κάντε κλικ στην αντιγραφή και κοινοποίηση του συνδέσμου βίντεο

Το διαβάσαμε