ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Ο Kanye West αγοράζει την «πλατφόρμα ελεύθερου λόγου» Parler

Ο Kanye West, γνωστός ως Ye, προχωρά στην εξαγορά της Parler, μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που αυτοχαρακτηρίζεται ως εναλλακτική λύση «ελεύθερης ομιλίας» στο Twitter, μετά τον αποκλεισμό του από τα μεγαλύτερα social media του πλανήτη.

Η εξαγορά ανακοινώθηκε από την Parler σε δελτίο τύπου, η οποία ανέφερε ότι έχει συνάψει κατ’ αρχήν συμφωνία με την Ye που αναμένεται να κλείσει αργότερα μέσα στο έτος. Η μητρική εταιρεία του Parler Parlement Technologies ανέφερε ότι η εξαγορά θα συμβάλει στη δημιουργία ενός «μη ακυρώσιμου οικοσυστήματος όπου όλες οι φωνές είναι ευπρόσδεκτες».

Η πλατφόρμα στο παρελθόν κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τους ταραχοποιούς να σχεδιάσουν και να συντονίσουν την εισβολή στο κτίριο του Καπιτωλίου που έλαβε χώρα στις 6 Ιανουαρίου 2021. Μετά τα όσα συνέβησαν, τόσο η Google όσο και η Apple αφαίρεσαν το Parler από τα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών τους.

Η Apple ανέφερε τις «απειλές βίας και παράνομης δραστηριότητας» στον Parler και είπε ότι το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης «δεν είχε λάβει επαρκή μέτρα για να αντιμετωπίσει τον πολλαπλασιασμό αυτών των απειλών για την ασφάλεια των ανθρώπων». Τον ίδιο μήνα, η Amazon απέκλεισε επίσης την Parler από την υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων της.

Το διαβάσαμε