ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Ο Elon Musk ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια followers στο Twitter

Το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων followers ξεπέρασε ο μεγιστάνας Elon Musk, πετυχαίνοντας να γίνει ο έκτος χρήστης του Twitter με εξαψήφιο αριθμό follower.

Σύμφωνα με το SocialBlade, ο Musk έπιασε το ορόσημο κάποια στιγμή μεταξύ 26 Ιουνίου και 27 Ιουνίου, κερδίζοντας πάνω από 150.000 ακόλουθους μεταξύ των δύο ημερών. Αυτή τη στιγμή έχει 100.095.297.

Αυτή την περίοδο ο CEO της Tesla είναι στη διαδικασία αγοράς του Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που θα μπορούσε τελικά να τον κάνει τον μοναδικό ηγέτη ενός μεγάλου μέσου κοινωνικής δικτύωσης που είναι πραγματικά καλός στο να το χρησιμοποιεί. Παραδείγματος χάρη, η σελίδα του CEO της Meta, Mark Zuckerberg στο Facebook είναι σε γενικές γραμμές μια ροή δελτίων τύπου, ενώ ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri έχει μια αντίστοιχα τυπική παρουσία στην πλατφόρμα του.

Οι υπόλοιποι πέντε άνθρωποι στον κόσμο που έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατ. followers χρησιμοποιούν πολύ διαφορετικά το μέσο από τον Musk. Ο Barack Obama δημοσιεύει επίσημες αναρτήσεις ως πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ οι λογαριασμοί των Rihanna, Katy Perry και Christiano Ronaldo διαχειρίζονται από άλλους. Ο λογαριασμός του Justin Bieber φαίνεται πως διαχειριζόταν από τον ίδιο αλλά φαίνεται πως τον έχει παρατήσει λίγο αφού έχει να γράψει από τις 16 Φεβρουαρίου.

Και κάτι ακόμα. Τη στιγμή που ο Musk παγώνει τις διαπραγματεύσεις εξαγοράς του Twitter λόγω των bots, είναι ενδιαφέρον να αναρωτηθούμε πόσοι από αυτούς τους εκατομμύρια followers είναι bots. Το Twitter έχει επανειλημμένα εκτιμήσει ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών στην πλατφόρμα του είναι bots, αλλά ο Musk έχει εκφράσει ανησυχίες ότι ο αριθμός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Το διαβάσαμε