ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Ο Chief Twit, Elon Musk, θέλει να αναβιώσει το Vine

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, φέρεται να δείχνει ενδιαφέρον στην αναβίωση του Vine, της εφαρμογής κοινωνικών βίντεο που η πλατφόρμα εγκατέλειψε πριν από έξι χρόνια.

Ο«Chief Twit» δημοσίευσε στο Twitter μια δημοσκόπηση με ναι/όχι στους 112,4 εκατομμύρια ακολούθους του ρωτώντας: «Να φέρω πίσω το Vine;». Η δημοσκόπηση συγκέντρωσε άμεσα εκατομμύρια ψήφους και χιλιάδες σχόλια. Οι περισσότεροι, δε, τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής.

Ο Musk, μάλιστα, απάντησε σε ερωτήσεις/προτάσεις ορισμένων από τους followers του για το Vine. Aπαντώντας σε tweet του Youtuber Mr Beast, ο οποίος, χαριτολογώντας, αναφέρθηκε στο TikTok, ρώτησε: “Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να το κάνουμε καλύτερο από το TikTok;”.

Ακόμα, συμφώνησε δημόσια με έναν άλλο χρήστη του Twitter, ο οποίος δήλωσε ότι “το βίντεο δεν πρέπει να είναι μια ξεχωριστή εφαρμογή”, αλλά μάλλον “εντός του Twitter”. Αυτή η παρατήρηση κέρδισε στον λογαριασμό «Tesla Owners Silicon Valley» μια απάντηση «100» emoji από τον Musk, για να σηματοδοτήσει την πλήρη έγκριση της ιδέας ότι οποιαδήποτε αναβίωση Vine/βίντεο πρέπει να είναι χαρακτηριστικό μέσα στο Twitter και όχι αυτόνομο προϊόν.

Το Twitter απέκτησε την πλατφόρμα βίντεο σύντομης μορφής Vine το 2013. Ωστόσο, τελικά έχασε την ευκαιρία να δημιουργήσει μια νεοσύστατη πλατφόρμα κοινωνικών βίντεο τύπου TikTok, αφού ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος Jack Dorsey επέλεξε να εγκαταλείψει την εφαρμογή λίγα χρόνια αργότερα.Το διαβάσαμε