ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Οι χρόνοι παράδοσης των μοντέλων iPhone 14 αποκαλύπτει τι είχε στο μυαλό της η Apple

O Erik Woodring, ο νέος αναλυτής της Morgan Stanley που ειδικεύεται στα θέματα της Apple, διεξήγαγε μια ανάλυση των τρεχόντων χρόνων παράδοσης και εξέδωσε ένα πόρισμα για τους πελάτες του επενδυτικού οίκου.

Ο χρόνος παράδοσης είναι το διάστημα μεταξύ της στιγμής που υποβάλει κάποιος την παραγγελία και της στιγμής που πιάνει το προϊόν στα χέρια του. Εδώ ο Woodring εξετάζει τους χρόνους παράδοσης για όλα τα νέα μοντέλα iPhone 14 – Pro και non-Pro.

Σύμφωνα με το πόρισμά του, που είχε στα χέρια του το Apple Insider, ο χρόνος παράδοσης για το iPhone 14 Pro Max στις πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος από οποιοδήποτε προϊόν της Apple τα τελευταία έξι χρόνια. Ο μέσος χρόνος παράδοσης για το iPhone Pro Maxτης είναι 36,5 ημέρες. Αυτός είναι μια εβδομάδα μεγαλύτερος από τον χρόνο παράδοσης των 29,5 ημερών για το iPhone 14 Pro, τον τρίτο μεγαλύτερο χρόνο παράδοσης τα τελευταία έξι χρόνια και ίσο με τους χρόνους παράδοσης για τα περσινά iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max.

Εκτός από την έντονη ζήτηση για τη νέα σειρά iPhone 14 Pro στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, η Apple τα πήγε εξαιρετικά και στην κορυφαία αγορά smartphone παγκοσμίως, την Κίνα. Εκεί, έγιναν περισσότερες από δύο εκατομμύρια παραγγελίες για τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max τις πρώτες 24 ώρες μετά το άνοιγμα των προπαραγγελιών.

Με χρόνο παράδοσης έξι ημερών, το iPhone 14 είναι πολύ πίσω σε ζήτηση δείχνοντας ότι το κοινό της Apple ζητά περισσότερες αλλαγές στα non-Pro. Το πόσο πιστώνεται η διαφορά στο Dynamic Island είναι στην κρίση του καθενός.

Ο Woodring δεν είχε χρόνο παράδοσης για το iPhone 14 Plus, καθώς το non-Pro μοντέλο 6,7 ιντσών δεν θα αποσταλεί μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.

Οι χρόνοι παράδοσης, όμως, δε βασίζονται μόνο στη ζήτηση των μοντέλων. Η αλυσίδα εφοδιασμού παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και η ικανότητα γρήγορης αποστολής προϊόντων στους καταναλωτές. Συγκεκριμένα για την περίπτωση της Apple και του iPhone 14, οι αριθμοί είναι σε μεγάλο βαθμό ένδειξη της ζήτησης.

Aυτό μόνο έκπληξη δεν αποτελεί. Τα Pro έχουν κατ’ αποκλειστικότητα το καλύτερο τσιπ, το Α16 bionic, αναβαθμισμένες κάμερες 48 MP, αλλά και Dynamic Island. Επομένως, λογικό είναι, αν θες να πάρεις iPhone, να πάρεις ένα Pro ανεξάρτητα από τη διαφορά στην τιμή. Και ιδού η ιδιοφυής στρατηγική της Apple.

Το διαβάσαμε