ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Οι αποστολές smartphone στην Κίνα μειώθηκαν κατά 23% τον Ιανουάριο-Αύγουστο

Η μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, η Κίνα απέστειλε 175,1 εκατομμύρια τεμάχια μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2022, σημειώνοντας απότομη πτώση 22,9% από έτος σε έτος, σύμφωνα με έρευνα κρατικού ιδρύματος της χώρας. Μόνο τον Αύγουστο, οι αποστολές μειώθηκαν κατά 21,9% σε ετήσια βάση.

Η παγκόσμια αγορά smartphone στο σύνολό της αντιμετωπίζει επιβράδυνση, σημειώνοντας πτώση 9% το δεύτερο τρίμηνο λόγω ενός μείγματος προκλήσεων, όπως η οικονομία που επλήγη από τον COVID-19 και ο πληθωρισμός. Η Κίνα δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για χρήστες smartphones, αλλά και ο μεγαλύτερος παραγωγός τηλεφώνων της, με εγχώριες μάρκες όπως η Huawei, η Oppo, η Vivo και η Xiaomi να αυξάνονται με τα χρόνια για να ανταγωνιστούν την Apple και τη Samsung.

Αυτοί οι εγχώριοι κατασκευαστές τηλεφώνων άρχισαν να αναζητούν επέκταση στο εξωτερικό πολύ πριν αρχίσει να “παγώνει” η ζήτηση στην εγχώρια αγορά τους και έχουν αποσπάσει με επιτυχία το μερίδιο αγοράς τους στη διεθνή αγορά και τα τελευταία χρόνια μοιράζονται σταθερά τις πέντε πρώτες θέσεις μαζί με την Apple και τη Samsung.

Το διαβάσαμε