ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Νέος “βασιλιάς” στις πλατφόρμες streaming – Αποκαθήλωση για το Netflix

Για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια η αγορά streaming των ΗΠΑ έχει νέο “βασιλιά”, καθώς το Amazon Prime Video ξεπέρασε το Netflix ως η υπηρεσία ροής με τις περισσότερες συνδρομές στην χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία έρευνας αγοράς, Parks Associates, η Amazon κινήθηκε για να αυξήσει τον όγκο του περιεχομένου που προσφέρεται στην υπηρεσία Prime Video, που την οδήγησε και στην κορυφή. Τον Μάρτιο, η Amazon έκλεισε μια συμφωνία 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει τα στούντιο της MGM και τη βιβλιοθήκη περιεχομένου της. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης το κορυφαίο καλωδιακό δίκτυο ταινιών Epix.

Η Amazon συνήψε επίσης μια συμφωνία με την National Football League για να γίνει η αποκλειστική έδρα των περισσότερων αγώνων ποδοσφαίρου τα βράδια της Πέμπτης, εκτός από δύο που μεταδίδονται στο NBC κατά τη διάρκεια του έτους. Από το επόμενο έτος, η Amazon θα προσφέρει επίσης έναν αγώνα ράγκμπι “Black Friday” σε συνεργασία με το NFL.

Το Amazon Prime Video προσφέρεται ως προστιθέμενη αξία σε πελάτες που εγγράφονται στο πρόγραμμα συνδρομής Prime της Amazon, αν και είναι επίσης διαθέσιμη μια ξεχωριστή συνδρομή μόνο για Prime Video. Φέτος, η Amazon είπε ότι είχε περισσότερα από 200 εκατομμύρια παγκόσμια μέλη του Amazon Prime.

Το διαβάσαμε