ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Κρυπτονομίσματα: Σε δύσκολη θέση οι επενδυτές

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει την αγορά των κρυπτονομισμάτων, αφού πολλοί νόμιζαν πως τα crypto θα αποτελούσαν safe haven εν μέσω της κρίσης. Παρ’ όλα αυτά, το αφήγημα αυτό έχει αποδειχθεί λανθασμένο μέχρι τώρα

Οι crypto miners προετοιμάζονται για ένα «χειμώνα των κρυπτονομισμάτων», δεδομένης της ενεργειακής κρίσης και της επιδείνωσής της από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο προσπαθούν να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους ενώ παράλληλα προχωρούν σε πώληση μετοχών για να αυξήσουν τη χρηματοδότησή τους. Οι Marathon Digital Holdings και Hut 8 Mining Corp είναι δύο από τις εταιρείες αυτές οι οποίες προσπαθούν να πουλήσουν μετοχικό μερίδιο προς βελτίωση της ρευστότητάς τους, τη στιγμή που η τιμή του Bitcoin βρίσκεται κοντά στα $41.000.

Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση η οποία θυμίζει σε πολλούς την κρίση του 2018 όταν η τιμή του κρυπτονομίσματος κατέρρευσε στα $3.000. Αν και τα περιθώρια κέρδους της συγκεκριμένης βιομηχανίας κυμαίνονται ακόμα στο 70% για τις μεγάλες εταιρείες, αρκετά στελέχη προετοιμάζονται για τη χειρότερη περίπτωση.

Ο «μαγικός αριθμός» του break-even rate που θα οδηγήσει σε πληθώρα διαρθρωτικών κινήσεων διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Για την Hut 8, η τιμή του Bitcoin αυτή κυμαίνεται στα $18.000, ενώ η Riot Blockchain έχει θέσει κατώτατο όριο $10.000 και η Marathon $5.000. Σύμφωνα με αναλυτές, τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών κατά τη διάρκεια των ιστορικών υψηλών του Bitcoin βρίσκονταν στο 90%.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να έχει προκαλέσει αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές αλλά έχει επηρεάσει και αυτή των κρυπτονομισμάτων, αφού πολλοί νόμιζαν πως τα crypto θα αποτελούσαν safe haven εν μέσω της κρίσης. Παρ’ όλα αυτά, το αφήγημα αυτό έχει αποδειχθεί λανθασμένο μέχρι τώρα.

Οι αυξημένες τιμές της ενέργειας λόγω του πολέμου ασκούν καθοδικές πιέσεις προς τα breakeven rates. Η παράλληλη μείωση της εξόρυξης κρύπτο στη Ρωσία -όπως είχε συμβεί και στην Κίνα- ενδέχεται να επιτρέψει τις μεγαλύτερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων να περάσουν στην αντεπίθεση.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της BTIG, Greg Lewis, η αναλογία της hash rate της Ρωσίας (σ.σ. (αναλογία που περιγράφει τη διαδικασία επίλυσης των κρυπτογραφικών αλγορίθμων για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Η εξόρυξη ενός Bitcoin χρειάζεται 2,7 τετράκις εκατομμύρια hashes) αποτελεί το 15% της παγκόσμιας συνολικής. Για παράδειγμα, εάν οι παγκόσμιες hash rates καταγράψουν μείωση κατά 50%, όλοι οι λοιποί miners θα διπλασιάσουν το μερίδιο των hash τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Riot Blockchain, Jason Les, «θα συνεχίσουμε την επέκτασή μας στην αγορά παρά την κατάσταση των αγορών. Όσο ωριμάζει η βιομηχανία μας, τόσο περισσότερες επιλογές έχουμε για τη χρηματοδότησή μας».

Αυτή είναι και η κύρια διαφορά με τους προηγούμενους «χειμώνες των κρυπτονομισμάτων» όταν η αξία του Bitcoin κατέρρευσε: η νέα εργαλειοθήκη. Οι εταιρείες μπορούν να επιτύχουν χρηματοδότηση βασιζόμενες μόνο και μόνο στα ψηφιακά τους assets. Η αγορά έχει ωριμάσει αρκετά, βελτιώνοντας τις πιθανότητες συνεργασίας των εταιρειών αυτών με άλλες βιομηχανίες, όπως αυτή των βιντεοπαιχνιδιών και της ενέργειας. Παράλληλα, μπορούν να μεταβούν σε εξόρυξη Ethereum, με έσοδα σε Bitcoin.

Aυτό σημαίνει πως οι μεγάλες εταιρείες δεν προχωρούν σε sell off των κρυπτονομισμάτων τους παρά την πτώση της αξίας τους, ενώ συνεχίζουν να επενδύουν σε νέα και περισσότερα μηχανήματα.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε