ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Η WSJ τεστάρει το Crash Detection των iPhone – Η απάντηση της Apple

Ανακοινώνοντας το iPhone 14, η Apple αποκάλυψε πως οι νέες συσκευές της είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν πότε ένας χρήστης έχει εμπλακεί σε τροχαίο. Σε αυτή την περίπτωση, το iPhone θα προτείνει να κληθούν αμέσως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και θα καλέσει αυτόματα εάν ο χρήστης δεν ανταποκριθεί.

Η Joanna Stern της Wall Street Journal συνεργάστηκε με έναν οδηγό demolition derby στο Μίσιγκαν για να ελέγξει εάν θα μπορούσαν να κάνουν το νέο iPhone να ενεργοποιήσει τη λειτουργία ασφαλείας. Στους αγώνες αυτούς τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν συγκρούονται μέχρι να επιβιώσει μόνο ένα.

Ένα iPhone 14 και ένα Google Pixel τοποθετήθηκαν στο derby αυτοκίνητο και ο οδηγός φορούσε ένα Apple Watch Ultra. Ένα iPhone 14 Pro Max και ένα Pixel 6 τοποθετήθηκαν σε ένα ακίνητο όχημα, στο οποίο επρόκειτο να πέσουν.

Αφού συγκρούστηκαν τα οχήματα και καταγράφηκαν οι αντιδράσεις των iPhone και Pixel, η Wall Street Journal απευθύνθηκε στην Apple για σχόλια.

“Όταν επικοινώνησα με την Apple για τα αποτελέσματα, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι οι συνθήκες δοκιμών δεν παρείχαν αρκετά σήματα στο iPhone για να ενεργοποιήσει τη λειτουργία στα σταματημένα αυτοκίνητα.”

Για να λειτουργήσει το Crash Detection, πρέπει πρώτα να ανιχνεύσει ότι η συσκευή βρίσκεται μέσα σε ένα κινούμενο όχημα. Το WSJ υπογραμμίζει ότι ένας αλγόριθμος λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες για να λειτουργήσει το χαρακτηριστικό. Οι αισθητήρες κίνησης ανιχνεύουν ξαφνικές αλλαγές στην κίνηση, τα μικρόφωνα μπορούν να ανιχνεύσουν δυνατούς ήχους όπως η πρόσκρουση, το βαρόμετρο μπορεί να ανιχνεύσει αλλαγές στην πίεση του αέρα όταν ενεργοποιούνται οι αερόσακοι, οι ενδείξεις GPS μπορούν να ανιχνεύσουν ξαφνικές επιβραδύνσεις σε ένα κινούμενο όχημα, και τα CarPlay και Bluetooth μπορούν να ξεχωρίσουν εάν η συσκευή βρίσκεται πραγματικά σε όχημα.

Tα Crash Detections τόσο στην Google όσο και στην Apple δεν μπορούν να εντοπίσουν όλους τους τύπους σφαλμάτων. Υπάρχει ακόμη και μια αποποίηση ευθύνης ακριβώς κάτω από τη ρύθμιση Crash Detection στα νέα iPhone που λέει ακριβώς αυτό. Σε όλες τις περιπτώσεις, ωστόσο, οι συσκευές πρέπει πρώτα να είναι σε θέση να ανιχνεύσουν ότι βρίσκεται σε κινούμενο όχημα, με τη συμμετοχή ορισμένων ή όλων των σημάτων που αναφέρονται παραπάνω.

Το διαβάσαμε