ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Η Starlink προχωρά σε αύξηση τιμών για τις υπηρεσίες της


Starlink, Η Starlink προχωρά σε αύξηση τιμών για τις υπηρεσίες της

Στο πνεύμα των αυξήσεων παντού έρχεται η σειρά της Starlink να προχωρήσει σε αυξήσεις στις τιμές της. Η υπηρεσία προσφοράς δορυφορικού Internet της SpaceX αυξάνει τις τιμές της για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο 2020.

Η εταιρεία του Elon Musk έστειλε ένα email στους καταναλωτές προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές, ενώ η επίσημη δικαιολογία για τις αυξήσεις αυτές είναι οι πληθωριστικές πιέσεις που υπάρχουν στην αγορά. Στις ΗΠΑ, οι αυξήσεις αυτές ξεκινούν από την μηνιαία συνδρομή, η οποία από τα 99 δολάρια πηγαίνει στα 110, ενώ το starter kit που περιλαμβάνει το δορυφορικό πιάτο και όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό πηγαίνει από τα 499 δολάρια στα 599.

Οι αυξήσεις ισχύουν συνολικά για όλους τους συνδρομητές της υπηρεσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία Starlink Business ζητά από τους συνδρομητές να βάλουν μία προκαταβολή 500 δολαρίων, με τον εξοπλισμό να κοστίζει 2500 δολάρια. Η συνδρομή στην υπηρεσία κοστίζει 500 δολάρια τον μήνα.

Η συνδρομητική βάση της Starlink είναι 250.000 άτομα σε 25 χώρες του κόσμου.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Το διαβάσαμε