ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Η Samsung θέλει να πουλήσει 270 εκ. συσκευές το 2023 με έμφαση στα foldables

Η Samsung αναμένει να πουλήσει περίπου 260 εκατομμύρια smartphone φέτος και σκοπός της είναι να φτάσει τα περίπου 270 εκατομμύρια την επόμενη χρονιά. Αυτό αναφέρεται σε μια νέα κορεάτικη έκθεση. Οι πωλήσεις συσκευών της εταιρείας κορυφώθηκαν το 2017 στα 320 εκατομμύρια μονάδες και έκτοτε δεν έχουν ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια.

Η τρέχουσα εκτίμηση των 260 εκατομμυρίων τεμαχίων που πουλήθηκαν το 2022 είναι περίπου 10 εκατομμύρια περισσότερες από πέρυσι και η εταιρεία θέλει να αυξήσει τον αριθμό κατά 10 εκατομμύρια το επόμενο έτος. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, οι πληροφορίες θέλουν να επικεντρώνεται κυρίως στα foldables.

Αντί να θυσιάσει λίγο την κερδοφορία κυκλοφορώντας όσο το δυνατόν περισσότερες φθηνές συσκευές το 2023, η Samsung θα αυξήσει το ποσοστό των premium προϊόντων που πουλάει. Συγκεκριμένα για τα foldables, προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 80% μέχρι το 2024. Η Samsung στοχεύει να στείλει 60 εκατομμύρια μονάδες από τις premium σειρές S και Z και 210 εκατομμύρια μονάδες της σειράς Α του χρόνου.

Τα σχέδια της εταιρείας μπορεί να χαλάσουν αν ένας ή περισσότεροι Κινέζοι κατασκευαστές smartphone αποφασίσουν τελικά να λανσάρουν τα foldables τους διεθνώς και η Samsung να μην έχει το μονοπώλιο. Αυτοί οι ανταγωνιστές μπορούν και πιθανότατα θα αμφισβητήσουν την κυριαρχία της προσφέροντας και πιο οικονομικές συσκευές. Έτσι, μπορεί να αναγκαστεί να αναθεωρήσει.

Η έκθεση συνεχίζει αναφέροντας ότι οι συσκευές Samsung Galaxy Z Flip and Fold του επόμενου έτους θα έρχονται με βελτιωμένα σχέδια, καλύτερη ανθεκτικότητα και λιγότερο αισθητή πτυχή της οθόνης.

Το διαβάσαμε