ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Η Qualcomm αποκαλύπτει το πρώτο τσιπ Wi-Fi 7

Την άφιξη της σειράς Wi-Fi 7 Networking Pro αποκάλυψε η Qualcomm. Η σειρά προορίζεται για σημεία πρόσβασης επιχειρήσεων, premium οικιακά router και προηγμένα συστήματα πλέγματος.

Η σειρά Wi-Fi 7 Networking Pro προσφέρει συνδεσιμότητα quad-band έως και 33 Gbps σε 16 streams, πιο σταθερή σύνδεση και ελαχιστοποιημένες παρεμβολές. Οι τέσσερις πλατφόρμες αυτής της σειράς υποστηρίζουν πολύ ευρύτερα κανάλια 320 MHz στις ζώνες 2,4 GHz, 5Hz και 6GHz. Οι ζώνες των 5 και των 6 GHz είναι για την ασύρματη δικτύωση, ενώ η ζώνη των 2.4 GHz λειτουργεί για το Bluetooth και το Wi-Fi χαμηλής συχνότητας.

qualcomm, Η Qualcomm αποκαλύπτει το πρώτο τσιπ Wi-Fi 7

Οι τεχνολογίες που εισήγαγε η Qualcomm θα επιτρέψουν ακόμη πιο γρήγορες και πιο σταθερές ταχύτητες Διαδικτύου σε χώρους όπως τα γήπεδα. Ο Nick Kucharewski, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ασύρματης Υποδομής και Δικτύωσης στην εταιρεία του Σαν Ντιέγκο, είπε ότι το Wi-Fi 7 και το Wi-Fi 6 θα μπορούν να συνυπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς οι αγορές «ωριμάζουν και εξελίσσονται».

qualcomm, Η Qualcomm αποκαλύπτει το πρώτο τσιπ Wi-Fi 7

Μην ετοιμαζόμαστε, όμως, ακόμα, αφού πιθανότατα δεν θα πιστοποιηθεί πριν από το 2024 και θα περάσει χρόνος μέχρι να χρησιμοποιηθεί μαζικά.

Το διαβάσαμε