ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Η Google τελειώνει το Stadia Cloud Gaming Platform

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίζει την υπηρεσία παιχνιδιών cloud Stadia, με την πρόσβαση να λήγει στα μέσα Ιανουαρίου 2023. Θα παρέχει επιστροφές χρημάτων για όλες τις αγορές hardware, όλες τις αγορές παιχνιδιών και όλες τις αγορές in-app add-on περιεχομένου που γίνονται μέσω του καταστήματος Stadia.

Το Stadia τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει τους χρήστες, όπως θα περίμενε η Google, γι’ αυτό και κατεβάζει ρολά.

“Για πολλά χρόνια, η Google έχει επενδύσει σε πολλές πτυχές της gaming βιομηχανίας. Βοηθάμε τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν και να διανείμουν εφαρμογές παιχνιδιών στο Google Play και στo Google Play Games. Οι δημιουργοί gaming προσεγγίζουν κοινό σε όλο τον κόσμο στο YouTube μέσω βίντεο, live streaming και shorts. Και η τεχνολογία ροής cloud μας προσφέρει καθηλωτικό παιχνίδι σε τεράστια κλίμακα.

Πριν από μερικά χρόνια, παρουσιάσαμε επίσης μια υπηρεσία gaming για καταναλωτές, τη Stadia. Και ενώ η προσέγγιση του Stadia για τη ροή παιχνιδιών για τους καταναλωτές βασίστηκε σε ισχυρά τεχνολογικά θεμέλια, δεν έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού που περιμέναμε, οπότε λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να ξεκινήσουμε τη λήξη της υπηρεσίας ροής Stadia.”

Οι παίκτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών τους και να παίζουν έως τις 18 Ιανουαρίου 2023, με την Google να αναμένει ότι οι περισσότερες επιστροφές χρημάτων θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κλεισίματος, ορισμένα παιχνίδια μπορεί να έχουν προβλήματα, ειδικά παιχνίδια που απαιτούν commerce, αλλά η πλειοψηφία θα “συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά”.

Nα επισημάνουμε ότι η Google δεν θα επιστρέψει τα χρήματα για τις συνδρομές Stadia Pro.

“Θα προσφέρουμε επιστροφές χρημάτων για όλες τις αγορές υλικού Stadia (Stadia Controller, Founders Edition, Premiere Edition και Play and Watch with Google TV πακέτα) που πραγματοποιούνται μέσω του Google Store και συναλλαγών λογισμικού (παιχνίδια και αγορές πρόσθετων) μέσω του καταστήματος Stadia. Οι συνδρομές Stadia Pro δεν πληροί τις προϋποθέσεις για επιστροφή χρημάτων, ωστόσο θα μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε τα παιχνίδια σας στο Pro χωρίς περαιτέρω χρεώσεις μέχρι την τελική ημερομηνία λήξης.”

Το Google Stadia κυκλοφορεί μόλις από το 2019, και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο. Η υπηρεσία σχεδιάστηκε για να επιτρέπει το παιχνίδι που βασίζεται σε σύννεφο σε μια σειρά συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των Chromebook, των Mac, των iPhone και των iPad.

Το διαβάσαμε